Hrvatska među tri najbolje bliže destinacije

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 01.12.2021.

0

Ilustracija. Foto: CroModa

Ilustracija. Foto: CroModa

U navedenoj kategoriji 'Najbolje bliže destinacije' destinacijom godine proglašena je Italija, dok je uz našu zemlju finalist u ovoj kategoriji bila i Grčka

National Geographic Traveller (UK) i ove je godine, po šesti put, organizirao dodjelu nagrade "Reader Awards" u sklopu koje su čitatelji ovog prestižnog magazina uvrstili Hrvatsku među top tri zemlje u kategoriji 'najbolje bliže destinacije'. Naime, u navedenoj je kategoriji najboljom destinacijom proglašena Italija, dok je uz našu zemlju finalist u ovoj kategoriji bila i Grčka.

Nagrade su dodijeljene i u drugim kategorijama, poput primjerice u kategoriji „najbolji grad“ u kojoj je pobjednik Barcelona, a finalisti Amsterdam i New York City, dok je u kategoriji "najbolje daleke destinacije" pobjednik Japan, a slijede ga Novi Zeland i SAD. Riječ je o listi najboljih destinacija, turoperatora, aviokompanija i doživljaja, a koja je nastala prema užem izboru čitatelja ovog prestižnog časopisa.

Dodajmo kako je National Geographic Traveler (UK) jedan od najpoznatijih svjetskih brendova, koji je ujedno poznat po nagrađivanom novinarstvu, ekspedicijama, znanosti i obrazovanju. Uz samo poticanje publike na putovanja, u fokusu njihova djelovanja je isticanje održivih putovanja iz lokalne i kulturne perspektive. Ovaj se časopis samo u Britaniji tiska u gotovo 60 tisuća primjeraka, dok njihove internetske stranice godišnje ostvaruju više od 10 milijuna jedinstvenih posjetitelja.

Popis svih nagrađenih dostupan je ovdje.


VIŠE O TEMAMANational Geographichrvatski turizamNational Geographic Traveller
Povezano