Hrvatska kolekcija svjetski priznate dizajnerice Natalije Žarković

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 07.07.2016.

162

Natalija Žarković, jedna od najcjenjenijih hrvatskih modnih dizajnerica u svijetu mode, o prvi puta u Hrvatskoj predstavlja limitranu kolekciju majica

Pet je motiva na bijelim majicama koje su limitrane na 200 komada po uzorku. Jednostavne, atraktivne i nosive majice za sve su prigode, od jutarnjih aktivnosti do aperitiva i večere. Svaki od motiva nosi inspirirajuću poruku. Motiv hobotnice predstavlja inteligenciju, leptir transformaciju i novo rađanje. Motiv morskog konjica simbol je vjernosti, kolibri predstavlja želju za životom i ljubav prema njemu, dok cvijet s djevojkom i mladićem šalje poruku o ravnopravnosti spolova. Kolekcija uključuje i haljinice te kratke hlače vedrih boja. Ideja Natalije bila je ovog ljeta predstaviti sve što je potrebno za ženski odlazak na ljetovanje.

Limitirana kolekcija Natalije Žarković nastala je u sradnji s hrvatskim firmama. Posebno je ponosna na suradnju s URIHO-om, koji brine o osobama s invaliditetom, a koji su izradili vrećice u kojima se nalaze majice. Prekrasna suradnja ostvarena je i s udrugom Kamensko čije su radnice šivale program svile ove limitirane kolekcije. Kolekcija NaZa može se pronaći u concept store trgovinama diljem Hrvatske.

Modni put natalije Žarković zaista je impresivan. Jedna je od ključnih dizajnerica talijanskog modnog brenda Trussardi. Deset je godina radila za modno carstvo Dolce&Gabbana, a prve je modne korake nakon završetka studija u Milanu odradila za dizajnericu Vivienne Westwood.


VIŠE O TEMAMANatalija ŽarkovićNaZamajice
Povezano