Hrvatska je sigurna turistička zemlja

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 20.10.2011.

0

Hrvatski turizam posljednjih se godina oslanja na partnere, kako iz privatnog, tako i iz javnog sektora, te s njima priprema aktivnosti i mjere za svaku turističku godinu. Jedan od partnera s kojim uspješno surađuje već niz godina je i Hrvatski autoklub koji je na vrijeme prepoznao potrebe turista, te im se kroz niz programa i aktivnosti prilagodio – rekao je ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Damir Bajs na međunarodnom stručnom skupu europskih autoklubova "Trendovi u kamping turizmu", održanom u okviru Dana hrvatskog turizma 2011.

Više od 80 posto gostiju u kampove dolazi automobilima, a njih osam posto zrakoplovom

Ministar je naglasio kako 90 posto turista u Hrvatsku dolazi automobilom, odnosno cestovnim putem, te da je naša zemlja po kvaliteti prometnica i sigurnosti koju pruža svojim turistima već nadaleko prepoznata. HAK, nastavio je, pruža sigurnost i kvalitetnu pomoć na cestama, no osim toga, sudjeluje u nizu aktivnosti za promociju hrvatskog turizma. Uspješnu suradnju HAK-a i Ministarstva turizma pohvalili su i predstavnici HAK-a, te još jednom potvrdili kako su cestovna sigurnost i nove prometnice dale dodatan zamah razvoju kampinga.
Više od 80 posto gostiju, istaknuto je, u kampove dolazi automobilima, a njih osam posto zrakoplovom. Riječi je bilo i o hrvatskim kampovima iz skandinavske perspektive, rezultatima testiranja kvalitete naših kampova, razvoju globalnih trendova u kamping turizmu te povezanosti kampinga i zaštite okoliša s naglaskom na održivi razvoj.

VIŠE O TEMAMADamir BajsHrvatska turistička zajednicaDani hrvatskog turizmaHAKkampovi
Povezano