Hrvatska je Nijemcima na 4. mjestu TOP destinacija

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 16.03.2022.

0

Ilustracija. Foto: CroModa

Ilustracija. Foto: CroModa

Najviše raste interes za proizvodima sunca i mora, zabave i opuštanja, a rezultati dodatno pokazuju kako većina Nijemaca želi da njihov odmor bude ekološki održiv

Njemački istraživački institut FUR (Forschungsgemeinschaft Urlaub und Reisen e.V.) nedavno je objavio redovno godišnje istraživanje „Reiseanalyse“ za 2021. godinu prema kojem je Hrvatska, po prvi put zauzela visoko četvrto mjesto top inozemnih destinacija Nijemaca.
Kako su istaknuli iz instituta FUR, u prošloj su godini bili vidljivi prvi znakovi oporavka industrije putovanja, što potvrđuje i 55 milijuna putovanja ostvarenih s njemačkog tržišta, a što je devet posto više nego u 2020. godini. Što se pak tiče motiva za putovanja u 2022., najviše raste interes za proizvodima sunca i mora, zabave i opuštanja, a rezultati dodatno pokazuju kako većina Nijemaca želi da njihov odmor bude ekološki održiv (47%) te društveno što prihvatljiviji (64%).
Da se Hrvatska nalazi među najpopularnijim destinacijama u Njemačkoj potvrđuje i jedan od vodećih njemačkih magazina za putovanja, GEO Saison, koji je izdanje magazina za ožujak posvetio Hrvatskoj kao atraktivnoj i kvalitetnoj turističkoj destinaciji. Tako u sklopu magazina brojni čitatelji mogu pronaći niz konkretnih ideja i prijedloga za odmor, od Istre i Kvarnera pa sve do srednje i južne Dalmacije, dok je posebni i najopširniji dio reportaže posvećen otoku Mljetu. Dodajmo kako se magazin GEO Saison prodaje u više od 100.000 primjeraka te će doprinijeti daljnjem jačanju imidža Hrvatske na njemačkom tržištu uoči izazovne sezone 2022. godine.

VIŠE O TEMAMAhrvatski turizamRAI 3Hrvatska turistička zajednicaGEO Saison
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se