Hrvatska druga najtraženija destinacija u susjedstvu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 31.01.2022.

0

Ilustracija. Foto: CroModa

Ilustracija. Foto: CroModa

Popis predvodi Italija s 58 posto, Hrvatska je druga s 46 posto, a među najtraženijim destinacijama još su Njemačka, Grčka i Španjolska

Prema rezultatima istraživanja o planovima putovanja austrijskog stanovništva u 2022., koje je provela udruga nacionalnih turističkih organizacija Corps Touristique Austria, Hrvatska se nalazi među top pet najtraženijih inozemnih destinacija Austrijanaca!

Popis predvodi Italija s 58 posto, Hrvatska je druga s 46 posto, a među najtraženijim destinacijama još su Njemačka, Grčka i Španjolska.

Kada govorimo u dijelu godine kada će Austrijanci najviše putovati, rezultati pokazuju kako će to biti tijekom glavne ljetne sezone s trendom povećanog interesa za odmorom u rujnu, a pritom će svoja putovanja najčešće realizirati vlastitim automobilom (oko 77 posto), zrakoplovom te vlakom.

Dodajmo i to kako rezultati istraživanja pokazuju da će potražnja Austrijanaca u ovoj godini biti najizraženija za kupališnim odmorom, city break turizmom, wellnessom te kulturnim turizmom, dok će od smještaja najradije birati hotele, kuće za odmor te apartmane.


VIŠE O TEMAMAhrvatski turizamHrvatska turistička zajednicaCorps Touristique Austria
Povezano