Hoće li Hrvatska 'digitalnim nomadima' postati 'novi ured'?

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 10.03.2021.

0

Foto: Hrvatska turistička zajednica

Foto: Hrvatska turistička zajednica

Brojni američki mediji navode Hrvatsku i Dubrovnik kao izuzetno poželjne destinacije za boravak digitalnih nomada

Hrvatska turistička zajednica pokrenula je novu promotivnu kampanju "Croatia, your new office!" s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao atraktivne i dobro pripremljene destinacije za digitalne nomade.
Oglašivačka kampanja će se, uz PR i medijske aktivnosti, provoditi i putem društvenih mreža Facebook i Twitter s posebnim fokusom na tržišta SAD-a, Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva. U sklopu kampanje na web stranici Croatia.hr, zajedno s Ministarstvom turizma i sporta, kreirana je posebna podstranica Croatia your new office na engleskom jeziku koja sadrži sve važne informacije vezane uz prijave i boravak digitalnih nomada u Hrvatskoj.
Podsjetimo, Hrvatski sabor krajem studenog 2020. usvojio je Zakon o strancima koji je na snagu stupio s početkom 2021. godine i prema kojem se "digitalnim nomadima" može odobriti privremeni boravak u našoj zemlji u trajanju do godine dana.

Dodajmo kako sve navedeno prepoznaju i brojni strani mediji pa je tako vodeći svjetski brand turističkih vodiča Lonely Planet svoj nedavni članak posvetio upravo temi digitalnih nomada i uvjetima koje stranci moraju ispuniti kako bi u Hrvatskoj proveli godinu dana u statusu digitalnih nomada, dok je ugledni časopis Forbes u francuskom, ali i američkom izdanju objavio članak o našoj zemlji kao poželjnoj i otvorenoj destinaciji za digitalne nomade. Isto tako, brojni američki mediji navode Hrvatsku i Dubrovnik kao izuzetno poželjne destinacije za boravak digitalnih nomada.

VIŠE O TEMAMAhrvatski turizamHrvatska turistička zajednica
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se