H&M i Comme des Garcons

Piše: Jelena Lezaić
Objavljeno 31.10.2008.

0

Poslije Karla Lagerfelda, Stelle McCartney, Victora&Rolfa i Roberta Cavallija, čast da dizajnira novu kolekciju H&M-a pripala je Rei Kawakubo, avangardnoj ikoni i glavnoj dizajnerici japanske modne kuće Comme des Garcons.

Poslije  Karla Lagerfelda, Stelle McCartney, Victora&RolfaRoberta Cavallija, čast dizajniranja nove kolekcije H&M-a pripala je Rei Kawakubo, avangardnoj ikoni i glavnoj dizajnerici japanske modne kuće Comme des Garcons.

H&M i Comme des Garcons

H&M i Comme des Garcons

Modna filozofija ove kolekcije, koja se ispoljava kroz dekonstrukciju i apstraktne krojeve, može se definirati kao anti-mainstream za mase. Dosadašnje kooperacije s robnim markama Fred Perry, Speedo i Lacoste, kao i  aktualni rad sa Louisom Vuittonom na kolekciji torbi Monogram Canvas jasan su pokazatelj težnje Rei Kawakubo da sve poznate stvari iznova umije. Kada se tako različiti elementi - prošlost, ideje i stil - spoje, rezultat je često bolji negoli zbir svih njegovih elemenata. Tako su za H&M nastali cijela ženska i muška kolekcija, ali i različiti modni dodaci kao i unisex parfem.

H&M i Comme des Garcons

H&M i Comme des Garcons

Žensku kolekciju čine jakne i suknje, jedan trenchcoat, ali i romantične košulje i majice s točkicama koje su tipične za Comme des Garcons. Najvažniji komad ženske kolekcije je haljina sa finim prugama, čipkom i romantičnim naborima.

Muška kolekcija se sastoji od odijela, košulja u patchwork-tehnici s asimetričnim krojem, jednog trenchcoata te modnih dodataka poput cipela, šešira i šala.

Od boja preovladavaju crna i plava s naglascima u bijeloj i rozoj.

H&M i Comme des Garcons

H&M i Comme des Garcons

Dizajnirajući kolekciju za H&M, Rei Kawakubo je željela  stvoriti šivanu umjetnost, a ne svakodnevnu odjeću, dok je kreativni tim H&M-a ljude želio suočiti sa jednom novom robnom markom.

Nova kolekcija H&M-a premijeru će doživjeti 8. studenog u Tokiju, a pet dana poslije i u ostalim dijelovima svijeta.
Povezano