Hip hop majstor Shorty Bless u Petom kupeu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.09.2022.

0

Shorty Bless stiže u Peti kupe

Shorty Bless stiže u Peti kupe

U petak Bizzo i Phat Phillie spremaju tulum za ljubitelje hip hopa i srodnih žanrova te ugošćuju jednog od najzaposlenijih DJ-a londonskih hip-hop, r'n'b & bashment partyja: DJ Shortyja Blessa

Danas 70-godišnji Daniele Baldelli, koji sam sebe naziva najstarijim Dj-em u Italiji, na sceni je već više od 50 godina, a legendom ga je učinila vještina premošćivanja pauze između dvije pjesme još 70-ih godina bez današnje tehnologije. Peti Kupe ima čast ugostiti ga u subotu, 17. rujna.
Svojim je načinom puštanja ploča Baldelli izazvao revoluciju u ondašnjem poimanju diskoteke, jer je u nastupima miksao žanrove kao što su krautrock, funk, dub, italo disco, tribal, psychodelic rock, synth pop, afro i brazilsku glazbu, sa svim vrstama elektronike. Zbog miješanja dotad nespojivih hipnotičkih zvukova sa svih strana svijeta, Danielea smatraju začetnikom eklektičnog i ezoteričnog stila zvanog Cosmic Disco.

 
Uz maestra Baldellija zasvirat će i System Olympia, talijanska producentica s adresom u Londonu, koja gradi zvučni svijet inspiriran erotskom literaturom, kasnim noćnim vožnjama i romantikom na plesnom podiju. Bezvremenski zvuk definiran sanjivim sintisajzerima, čvrstim bubnjevima i melodijama za uho voli podijeliti uz mješavinu boogieja, r'n'b-a, synth popa kao i puno vlastite neobjavljene glazbe. Nesvakidašnji glazbeni užitak u Petom Kupeu upotpunit će Pepi Jogarde.

Dan prije, u petak, 16. rujna na svoje dolaze ljubitelji hip hopa i srodnih žanrova. Bizzo i Phat Phillie kao dobro poznati DJ team i dugogodišnji suradnici na gramofonima u drugom izdanju Vibe Zonea ugošćuju jednog od najzaposlenijih DJ-a londonskih hip-hop, r'n'b & bashment partyja: DJ Shorty Blessa, koji u svojim fenomenalnim setovima miješa classic RnB, Dancehall, Hip-hop & UK Sound. Trio će ponuditi najbolje od classic & new Hip-hop & RnB, Jazzy Hip-hop, Afrobeats, Dancehall, UK Rap & Amapiano. Ulaz do ponoći je slobodan, a nakon toga karte će biti moguće kupiti u klubu.

Ulaznice za ostale događaje u Petom Kupeu dostupne su na entrio.hr.

VIŠE O TEMAMAPeti kupekoncerti u ZagrebuShorty BlessPhat PhillieDaniele BaldelliSystem Olympia
Povezano