Havaianas ima kolekciju koja obara sve rekorde

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 01.08.2023.

0

Foto: Havaianas

Foto: Havaianas

Havaianasova kolekcija Brasil Logo ima duboko utkane korijene u povijesti brenda i postala je neizostavan dio modnog svijeta, obarajući sve rekorde popularnosti

Krenimo na putovanje kroz vrijeme i otkrijmo povijest brenda Havaianas. Sve je započelo 1962. godine u Brazilu, kada su prve Havaianasice izašle na tržište. Njihov jednostavan dizajn, udobnost i iznimna kvaliteta brzo su osvojili srca i stopala ljudi diljem svijeta i više ne postoji osoba koja nije čula za ovaj brend. Poslovno carstvo izgrađeno je na japankama čiji su veseli uzorci, koji vjerno utjelovljuju duh Brazila, obišli svijet, no danas ime Havaianas stoji iza više različitih modela obuće – sandala i espadrila koje su također lansirali unutar svojih linija.

Japanke, nastale daleke 1962. godine, ime su dobile po portugalskom izgovoru naziva stanovnika otočja Havaji. Distribuirane u legendarnim Volkswagen retro kombijima, ove dugotrajne i savitljive sandale postale su statement obuća brazilske radničke klase, studentskih revolucionara, djece cvijeća kao i svih stanovnika Brazila danas.

S godinama je brend razvio još mnogo linija obuće, ali i proširio svoj asortiman na odjeću i modne dodatke, ostvarili su i brojne suradnje s nekim od najvećih svjetskih dizajnera, a kolekciju Brasil lansiranu uoči Svjetskog prvenstva 1998. danas svi prepoznajemo. Naime, 1998. godine, brand Havaianas, za sreću i u znak potpore nacionalnoj reprezentaciji na Svjetskom nogometnom prvenstvu, plasirao je na tržište novi model s malom brazilskom zastavom na remenčiću. Model je ubrzo postao iznimno tražen i izvan Brazila, a Brazilcima znak ponosa. Evolucija ovog modela nastavlja se još od tih dana.

Brasil Logo kolekcija kao simbol brazilskog duha, udobnosti i stila

Brasil Logo kolekcija je jedna od najprepoznatljivijih linija proizvoda koju je Havaianas lansirao. Ovaj klasik se smatra zaštitnim znakom brenda zbog svog jednostavnog dizajna i prepoznatljive kvalitete. No, Brasil Logo kolekcija je više od običnog klasika – ona je ikona mode koja obara sve rekorde popularnosti.

Foto: Havaianas

Foto: Havaianas

Zaštitni znakovi Brasil Logo kolekcije su mala brazilska zastava i neodoljivi brazilski duh koji se provlače kroz svaki detalj ovih japanki. Ovaj simbol ponosa i veselja podsjeća nas na bogatstvo brazilske kulture i tradicije. Svakim korakom s Brasil Logo japankama, osjećamo duh Brazila – strastveni ritam sambe, energiju karnevala i bezbrižnost sunčanih plaža.

No, Brasil Logo kolekcija ide korak dalje. Za ljubitelje elegancije, Havaianas je kreirao Slim Brasil Logo kolekciju koja donosi tanje remenčiće i sofisticirani dizajn. Ove Havaianasice su savršen izbor za sve trendseterice koje žele istaknuti svoj besprijekoran stil i dodati dozu elegancije svojim odjevnim kombinacijama.


VIŠE O TEMAMAHavaianasjapankesandale
Povezano