Hauser gost na novom albumu U2-a

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 07.03.2023.

0

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Svjetski poznat violončelist Hauser ostvario je još jednu suradnju o kojoj će se pričati. Riječ je ni manje ni više, o legendarnim irskim rokerima, grupi U2

Idućeg tjedna izlazi 15. po redu album rock sastava U2, naziva "Songs of Surrender", a ugostili su upravo Hausera, koji je već surađivao s najvećim glazbenim imenima poput Eltona Johna, Red Hot Chili Peppersa, Andreje Bocellija I Georgea Michaela. Novi album imat će čak četrdeset pjesama, a među njima su i mnoge pjesme iz dugogodišnje karijere jednog od najpoznatijih bendova svih vremena, ovoga puta u nešto drugačijem aranžmanu. Hauser je svojim violončelom dao poseban touch velikim hitovima “Vertigo”, “Where The Streets Have No Name” i “Dirty Day”.

Tako se Hauser sa članovima grupe U2 sastao u Francuskoj, a u studiju su, radeći na novim aranžmanima, proveli pet dana. Posebno je interesantna nova verzija pjesme „Vertigo“ gdje je, kako objašnjava gitarist The Edge, došlo do „nevjerojatnog dvoboja između akustične gitare i violončela“.

"Dirty Day" također će dobiti novo ruho, a prepoznatljiv zvuk akustične gitare gotovo je u cijelosti zamijenio onaj violončela. I pjesma “Where The Streets Have No Name” na novom albumu doživjela je preobrazbu, a za instrumentalni uvod zaslužan je upravo HAUSER.

Suradnja Hausera i grupe U2 samo je još jedna stavka u već bogatom životopisu hrvatskog violončelista koji je nedavno započeo europsku turneju po najvećim dvoranama diljem kontinenta.


VIŠE O TEMAMAStjepan HauserU2ongs of Surrender
Povezano