Haljine za proljeće/ljeto 2024. koje ćete poželjeti

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 20.03.2024.

0

Foto: Senja Vild

Foto: Senja Vild

Ako ste mislili da je prethodna zimska kolekcija Diane Viljevac vrhunac luksuza hrvatske mode, pričekajte iznenađenja povodom 15 godina rada na modnoj sceni u kolekciji za proljeće/ljeto 2024.

Ulazak u toplu sezonu za ljubiteljice mode uvijek je najljepši dio godine jer znamo da nas čekaju poslastice iz mašte jedne od najpopularnijih dizajnerica s dugogodišnjim iskustvom u izradi elegantne i nosive odjeće s minimalističkim potpisom.

Prvi pogled na kolekciju za proljeće i ljeto iznova oduševljava kreativnošću, dovoljno da se pitamo kako je moguće nakon toliko godina provedenih na modnoj sceni svake sezone kreirati nešto novo: "Odgovor je u minimalizmu od kojeg polazim stvarajući nove kreacije. Haljine nastale od najjednostavnijih silueta doživljavam poput praznog platna koje ću obogatiti novim detaljima, prilagođenima sezoni i trendovima, i na taj način dobiti nešto posve novo", ističe Diana Viljevac, dizajnerica bez čijih haljina žene više ne mogu zamisliti važne prigode, a uz komade iz prijašnjih kolekcija koji su i dalje dostupni, ovoga puta nas je oduševila novitetima koji pokazuju važnost autentičnosti.

Vjernost minimalističkoj eleganciji vidi se kroz lepršave haljine od viskoze, mnogima omiljenog ljetnog materijala, osvježene ženstvenim, nježnim koloritom i dizajnom koji odiše prepoznatljivim potpisom a istovremeno je potpuno drugačiji od svih haljina iz prošlih kolekcija. Neke od haljina osvježene su samo dekadentnim prorezima pa i u tamnim bojama postižu dinamičan izgled, dok je dio kolekcije prožet jednostavnom elegancijom dodatno naglašen naborima i formom koja naglašava figuru.

Make up: Tena Bašić

Make up: Tena Bašić

Zaokret se događa kroz modele jednostavne siluete ali dinamičnih boja, kojima je dizajnerica htjela počastiti žene željne isticanja, a u pitanju su uglavnom duge haljine, savršene za ljetna vjenčanja.

Hair: Lidija Štokić

Hair: Lidija Štokić

Svoje mjesto na vrhu hrvatskog modnog dizajna Viljevac je zapečatila vrhuncem kolekcije, haljinama s ručnim ukrasima, besprijekorno odrađenog dizajna kako bi se istaknula ženstvenost i detaljima s kojima će sretnice koje ih nose uspjeti stvoriti vlastiti modni identitet. Već na prvi pogled izdvajaju se haljine u hladnim tonovima s kontrastnim vezom, kristalima i perlama u bojama proljeća i ljeta koje do sad nismo viđali u njezinim kolekcijama.

Model: Ivana Vukušić

Model: Ivana Vukušić

Senja Vild je napravila fantastičan fotografski posao uhvativši trenutke predstavljanja nove kolekcije koja je uspjela postići ravnotežu u integraciji nostalgije, romantike i izazovnosti u modernu modnu priču. Kao rezultat, Diana Viljevac iznjedrila je kolekciju s prepoznatljivom polaznom točkom minimalizma, obogaćujući svaki novi komad drugačijim detaljem, da bi naposljetku kroz unikatne modele prikazala moć ženstvenosti protkanu kontrastima. Poput najljepše filmske priče, i ova modna je dočarana zapletima i igrom kreativnosti i mašte kako bi svaka žena pronašla model za sebe.


VIŠE O TEMAMAhaljineDiana Viljevachrvatska modaSenja Vild
Povezano