Hair Tattoo: Tetovaže na kosi novi su frizerski hit

Piše: She.hr
Objavljeno 30.10.2010.

2

Obzirom da tetovaže na kosi nastaju brijanjem, šišanjem i bojanjem kose, ova posebna vrsta stylinga kose doista podsjeća na malo umjetničko djelo

Hair Tattoo (Foto: She.hr)

Hair Tattoo (Foto: She.hr)

Obzirom da tetovaže na kosi nastaju brijanjem, šišanjem i bojanjem kose, ova posebna vrsta stylinga kose doista podsjeća na malo umjetničko djelo

U zagrebačkom frizerskom studiju Frizeraj sve je veća potražnja za vrstom frizure jednostavnog naziva – hair tattoo. Iako nam je igla prvo što nam padne na pamet kada čujemo riječ "tetovaža", riječ je o sasvim bezbolnom procesu šišanja i/ili bojanja kose, čiji rezultat, svojim dizajnom, podsjeća na tetovažu kože.

Kako bismo se iz prve ruke uvjerili o čemu je točno riječ, posjetili smo Frizeraj, i s njihovim frizerom (i jednim od vlasnika studija), Vanjom Šiljak porazgovarali smo o novom frizerskom trendu među mladima. Posebno za ovu priliku, Vanja je za nas angažirao četiri modela (Lea, Bruno, Vatroslav i Ivan), kako bi nam na licu mjesta pokazao – što je to hair tattoo, kako izgleda, i kako se sve može "nositi".

"Hair tattoo je vrsta ukrašavanja kose koji izvorne potiče još iz doba Siouxsie Indijanaca, koji su pored poznatih irokeza ukrašavali glavu raznim šarama. Mi smo ovakvu specifičnu vrstu frizure počeli raditi u našem salonu prije 7-8 godina, a naši prvi klijenti bili su – djeca. Igrali smo se s omiljenim motivima Spidermana, paukove mreže, a kreativnost izražavanja vremenom smo upotrijebili i na odraslim klijentima“, rekao nam je Vanja.

Hair Tattoo (Foto: She.hr)

Hair Tattoo (Foto: She.hr)

Obzirom da tetovaže na kosi nastaju brijanjem, šišanjem i bojanjem kose, na način da frizer škarama, mašinicom ili britvicom oblikuje na glavi modela različite simbole, slike i reljefe, ova posebna vrsta stylinga kose doista podsjeća na malo umjetničko djelo.

"Sve je više klijenata koji nam dolaze u salon i traže hair tattoo, ili se raspituju o ovakvoj vrsti frizure. Obzirom da ovaj styling traje otprilike 30-ak dana, većina njih se ponovno vraća sljedeći mjesec po novu "tetovažu", novi dizajn ili novu kombinaciju boja. Hair tattoo omogućuje im da izraze svoju osobnost na kreativan način“, objašnjava Vanja.

Hair Tattoo (Foto: She.hr)

Hair Tattoo (Foto: She.hr)

Iako mnogi točno znaju kakav dizajn žele da osvane na njihovim glavama, Vanja je u 10 godina izrade ovakvih frizura postao vješt umjetnik, te će svojim klijentima koji nisu sigurni što bi im najbolje odgovaralo  uvijek predložiti neki zanimljivi dizajn!

Bez obzira što hair tattoo najbolje dolazi do izražaja na kratko ošišanoj kosi, za ovakvu frizuru nije nužno da imate jako kratku kosu. Vanja nam je to pokazao na Leinoj frizuri, koja je kombinacija poluduge i izbrijane kose, a uz efektni hair tattoo, Lea ne može nigdje proći nezamijećena.

Bruno i Vatroslav bili su oduševljeni svojim novim reljefastim tetovažama, koje su posebno naglašene bojama za kosu kako bi djelovale još efektnije.

Ivanova je frizura samo "osvježena“ izbrijanim tetovažama, bez bojanja kose.

Hair Tattoo (Foto: She.hr)

Hair Tattoo (Foto: She.hr)

"Ovakve su frizure posebno popularne pred ljeto, kada ljudi idu na godišnji i kada se mogu opustiti, "otkačiti" i izraziti sebe bez da je njihov izgled možda uvjetovan poslom ili sličnom okolinom. Tada si stvarno daju oduška! No, trend potražnje za ovakvim styling naglo raste, i to nas veseli, jer nam je drago da se naši klijenti ne libe biti kreativni, drugačiji i posebni“, dodao je Vanja.

Svakako zgodan detalj za postizanje efektne frizure, hair tattoo je jedna od onih tetovaža zbog koje definitivno nikada nećete požaliti! :)

www.she.hr


Povezano