Guste obrve u trendu: Žene sve češće traže transplantaciju

Piše: CroModa.com/Vecernji.hr
Objavljeno 08.03.2010.

16

Guste obrve

U modi su ponovno guste obrve, pa mnoge žene koje su bile vjerne sljedbenice obrva počupanih na tanku crtu odlaze na operacije kako bi vratile izgubljeno.

U modi su ponovno guste obrve, pa mnoge žene koje su bile vjerne sljedbenice obrva počupanih na tanku crtu odlaze na operacije kako bi vratile izgubljeno.

Guste obrve

Ponekad uistinu treba hrabrost za praćenje modnih trendova. Tako su u modi ponovno guste obrve, pa mnoge žene koje su bile vjerne sljedbenice obrva počupanih na tanku crtu odlaze na operacije kako bi vratile izgubljeno.

Kirurg Bessam Farjo s Institute od Trichologists tako tvrdi da se broj žena koje traže transplantaciju obrva udvostručio u odnosu na proteklu godinu. Operacija koja se obavlja gotovo na jednak način kao i transplatacija kose košta oko tri i pol tisuća funti, piše Vecernji.hr.

-Mnogi nisu ni svjesni trajne štete koju mogu prouzročiti pretjeranim čupanjem obrva te prekasno postaju svjesni toga kako ne mogu ponovno dobiti guste obrve – objašnjava doktor Frajo koji vodi kliniku za presađivanje kose u Londonu te dodaje kako je transplatacija jedini način da dobiju ono što su izgubile, a mogu joj podlijeći i osobe koje prirodno imaju slabe ili rijetke obrve.

Samo još jedan dokaz kako s modnim trendovima treba biti oprezan, posebno jer nikad ne znate što slijedi. Dovoljno je prisjetiti se kako su u 80-ima guste obrve koje su krasile lica Madonne i Brooke Shields bile top-hit, da bi samo desetljeće kasnije Christina Aguilera i Pamela Anderson promovirale tanku liniju obrva. U posljednje, pak, vrijeme nije rijetkost vidjeti i muškarce koji ne samo da čupaju obrve, nego i briju područje između očiju.
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se