Gucci: Jesen/zima 2012/2013.

Piše: Petra Kralj, Foto: Vogue.co.uk
Objavljeno 23.02.2012.

11

Mračnom revijom talijanskog modnog diva Guccija započeo je Milan Fashion Week za jesen/zimu 2012/2013.

Paris Fashion Week po ključnim kriterijima vjerojatno jeste najznačajniji tjedan mode na svijetu, ali - ako nas pitate - najbolja moda u sferi ready-to-weara rezervirana je za milansku pistu! A upravo je sinoć u talijanskoj modnoj prijestilnici započelo modno ludilo zvano Milan Fashion Week, koje će trajati sve do ponedjeljka 27. veljače.

Ovo je romantizam!

Već prvi dan MFW-a donio je pravi spektakl, jednu od najiščekivanijih revija sezone. Gucci! "Ovo je romantizam modernog doba", tako je reviju talijanskog modnog giganta za jesen/zimu 2012/2013. za portal britanskog Voguea opisala Guccijeva kreativna direktorica Frida Giannini.

I zbilja jeste bilo romantično, maštovito, nestvarno. Ali toliko mračno da ćete gledajući fotografije s revije na trenutke pomisliti da je krajem godine kraj svijeta. Apokalipsa! Darkersku atmosferu dodatno je podgrijao i manjak svjetla na modnoj pisti, toliki da su mnogi prisutni jedva vidjeli i lica modela. Hrpu tamnih lookova razbijao je samo jarki ruž i tek par kreacija u nešto optimističnijim bojama, poput zelene. Bilo je tu prekrasnih komada od prozirnog šifona i čipke, svjetlucavih leopardovih uzoraka, cvjetnih detalja, ali i teških military linija. 30 ključnih lookova pogledajte u galeriji fotografija.


VIŠE O TEMAMAGucciMilan Fashion WeekFrida Gianninitalijanska moda




Povezano