Graffiti na Gradele okupljaju zvijezde trap i hip hop scene

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 26.05.2023.

0

Graffiti na Gradele

Graffiti na Gradele

Ovogodišnji GNG trajat će čak dva dana duže, od 26. do 30.7.2023., a među prvim imenima koja stižu u Bol su 30 Zona, 2xŠihta, Krešo i Žuvi, Bore Balboa i Sjena

Ostalo je točno dva mjeseca do novog izdanja omiljenog ljetnog festivala u Bolu na Braču, Graffiti na Gradele. Ovogodišnji GNG trajat će čak dva dana duže, od 26. do 30.7.2023., a među prvim imenima koja stižu u Bol su 30 Zona, 2xŠihta, Krešo i Žuvi, Bore Balboa i Sjena.

Najjači izvođači domaće i regionalne trap i hip hop scene ponovno će na Brač dovesti publiku iz svih krajeva Hrvatske, koja već jedanaestu godinu zaredom zadnji tjedan u srpnju uživa u graffitima i muralima, koncertima, brojnim radionicama, moru i suncu. Kao prvi najavljeni dio lineupa u Bol nam dolaze prvaci zagrebačke ghetto scene 30 Zona.

S tri albuma iza sebe, ovaj zagrebački dvojac  u kratkom je roku postao omiljen kod publike, a regionalnoj popularnosti doprinijela je i činjenica da su sudjelovali u srpskoj seriji Južni vjetar, snimivši prvu pjesmu hrvatskih izvođača “Pos'o".Drugi omiljeni bend hrvatske publike koji dolazi na GNG je 2xŠihta. Pronikao iz legendarnog zagrebačkog benda High5, pionira trap scene koji su upravo neke od svojih prvih koncerata imali na prvim izdanjima Graffita na Gradele, sada dolazi na već dobro poznate bolske lokacije. Riđi, Rade, Žugi i Rinoma odrepat će nam hitove sa svog prvog albuma „Spremni za rad“ i to zajedno sa publikom koja sve tekstove pjeva uglas s njima.Krešo i Žuvi legende su splitske rap scene, također rezidenti festivala i nezamjenjiva karika u stvaranju cijelog rap vibea festivala od samih početaka. S hitovima poput Mirela Holy, Paka, Imam zgodnu prijateljicu, Niko nema meda i brojnih drugih koje smo mogli slušati dok su se koncerti još održavali na staroj lokaciji u Bijeloj kući, napravit će vruću atmosferu u bolskom 585 Clubu koja se ne propušta.Bore Balboa, gospodin hrvatskog rapa, jedan od najpopularnijih izvođača ovog žanra u Hrvatskoj i regiji također je rezident festivala i vraća se na užarenu pozornicu Cluba 585. U deset je godina svoje scene izgradio gotovo kult ličnosti – s potpunom zaslugom. Sjajan tekstopisac u maniri svojih underground hip hop prethodnika, publiku i kritiku osvojio je s dva studijska albuma, a svakim novim hitom cementira svoje ime duboko u hrvatsku hip hop scenu.Sjena je relativno novo ime na trap sceni, ali itekako s pravom stoji na velikim pozornicama s već spomenutim, ali i drugim divovima ovog žanra. Njegov prvi album Princ Vampirsky odmah je naišao na odobravanje publike, a na 9 pjesama gostuju i popularni hrvatski traperi Goca R.I.P., Yung Bude i Buntai. Na pozornice Graffita na Gradele dolazi prvi put, a u njegovu učinkovitost kod GNG publike ne sumnjamo.S čak dva dana duže, dodatnim aktivacijama i novim atraktivnim lokacijama, dobro uigrana festivalska ekipa priprema vrhunski crtački lineup sastavljen od domaćih, regionalnih i stranih street art i graffiti artista. 585 Club ponovno će biti koncertna meka svake večeri, a brojnim dobro poznatim dnevnim aktivnostima na Bijeloj kući pridružit će se i neke nove. GNG Aftermovie 2022.:
VIŠE O TEMAMAGraffiti na Gradeleglazbeni festivali
Povezano