Grace Coddington: John Galliano planira povratak!

Piše: Tea Marić, Zagreb, New York
Objavljeno 18.12.2012.

1

John Galliano | Arhivska fotografija

John Galliano | Arhivska fotografija

Kreativna direktorica američkog Voguea otkrila je kako John Galiano planira veliki povratak na scenu

Prošlo je nešto manje od dvije godine otkako je John Galliano antisemitskim ispadima u Parizu šokirao javnost i sebi zatvorio vrata Diora, slavne modne kuće koju je tako uspješno vodio. Galliano je postao preko noći od modnog junaka i zvijezde koju svi žele postao persona non grata. Osoba koja je brutalno izbrisana s modne karte svijeta.

Prošlog tjedna je brand John Galliano, s kojim istoimeni dizajner više nema nikakve veze, potpisao trogodišnji ugovor s kompanijom Ittierre SpA na proizvodnji linije odjeće za muškarce. Mediji su informaciju uredno plasirali, ali nitko nije spomenuo dizajnera po kojem etiketa nosi ime.

Ipak, baš u trenutku kada smo se zapitali je li Galliano uopće ikad postojao, dobro obaviještena i upućena kreativna direktorica američkog Voguea, Grace Coddington, otkrila je da dizajner ipak planira comeback. U intervjuu za Huffington Post, 71-godišnja Grace je izjavila da Galliano "sigurno planira povratak na scenu - kada se bude osjećao spremnim za to".

Nema sumnje da će povratak Galliana, kada i ako uopće do njega dođe, izazvati potrese na svjetskoj modnoj sceni i prouzročiti salve što pozitivnih - što negativnih reakcija.


VIŠE O TEMAMAJohn GallianoGrace CoddingtonIttierre SpA
Povezano

Teen zvijezda Katy Perry na naslovnici Voguea

Svibanj u znaku loše glazbe

Teen zvijezda Katy Perry na naslovnici Voguea