Globalni filmski festival 'We Are One' 29. svibnja

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.04.2020.

0

We Are One: A Global Film Festival

We Are One: A Global Film Festival

Vodeći svjetski filmski festivali i YouToube za 29. svibanj najavili su početak zajedničkog Globalnog filmskog festivala We Are One

Tribeca Enterprises i YouTube najavljuju zajednički Globalni filmski festival We Are One (We Are One: A Global Film Festival), jedinstveni desetodnevni događaj koji će na YouTubeu okupiti globalnu zajednicu umjetnika kako bi publici besplatno predstavili filmove iz svih krajeva svijeta.
Tijekom festivala koji će početi 29. svibnja na YouTube.com/WeAreOne biće prikazani filmovi po izboru Međunarodnog festivala animiranog filma Annecy, Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, BFI filmskog festivala u Londonu, Filmskog festivala u Cannesu, Međunarodnog filmskog festivala Guadalajara, Međunarodnog filmskog festivala i nagrada Macao (IFFAM), Filmskog festivala u Jerusalemu, Filmskog festivala u Mumbaiju (MAMI), Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary, Filmskog festivala u Locarnu, Međunarodnog filmskog festivala u Marrakechu, Filmskog festivala u New Yorku, Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu, Sarajevo Film Festivala, Filmskog festivala Sundance, Filmskog festivala u Sydneyu, Međunarodnog filmskog festivala u Tokyiju, Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, Tribeca Film Festivala, Filmskog festivala u Veneciji i drugih, kako bi publici omogućili pristup filmskim pričama iz svih dijelova svijeta, a filmskim autorima pristup globalnoj filmskoj publici.
Uvjerenje da umjetnici i stvaratelji u presudnim trenucima mogu ujediniti svijet, ohrabriti smislenu koegzistenicju i suštinski povezati ljude, ugrađeno je u DNK filmskih festivala. Globalni filmski festival We Are One gledaocima će omogućiti ne samo da iz nove perspekitve upoznaju različite kulture, već i da direktnim donacijama pomognu lokalnim zajednicama širom svijeta.

We Are One

We Are One

"Globalni filmski festival We Are One okupit će filmske selektore, umjetnike i autore kako bi zabavili i utješili publiku širom svijeta. U suradnji s našim nevjerovatnim partnerima - filmskim festivalima iz svih krajeva svijeta i YouTubeom - nadamo se da ćemo svim gledateljima omogućiti da otkriju šta je to što svaki filmski festival čini jedinstvenim i da spoznaju pravi značaj umjetnosti i moć filma", izjavila je Jane Rosenthal, glavna izvršna direktorica međunarodne medijske kompanije Tribeca Enterprises i suosnivačica Tribeca Film Festivala.

"S ponosom se pridružujemo drugim partnerskim festivalima u nastojanju da globalnoj publici predstavimo istinski nevjerovatne filmove i umjetnike i omogućimo im da iskuse filmske priče iz svih krajeva svijeta u svoj njihovoj suptilnosti, kao i da otkriju jedinstveni umjetnički karakter svakog pojedinačnog filmskog festivala", rekli su u zajedničkoj izjavi predsjednik Filmskog festivala u Cannesu Pierre Lescure i direktor Festivala Thierry Frémaux.

Globalni filmski festival We Are One održat će se u periodu od 29. svibnja do 7. lipnja na YouTube.com/WeAreOne. Gledatelji će moći besplatno pristupiti svim igranim, kratkim i dokumentarnim filmovima, mjuziklima, komedijama i razgovorima obuhvaćenim festivalskim programom. Detaljan festivalski program bit će predstavljen uoči početka festivala.

VIŠE O TEMAMAfilmski festivaliYouTubeTribeca EnterprisesJane Rosenthal
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se