Glasajte! Zagreb u izboru za najbolju europsku destinaciju 2015.

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 20.01.2015.

0

Screenshot | europeanbestdestinations.com

Screenshot | europeanbestdestinations.com

Portal European Best Destinations nominirao je Zagreb za izbor najbolje europske destinacije 2015. u konkurenciji dvadeset kandidata.

Glasovanje za taj prestižni naslov, koji se smatra sinonimom europske izvrsnosti, bit će otvoreno je od danas (20. siječnja) do 10. veljače na internetskoj stranici www.ebd2015.com.
Osim grada Zagreba, u konkurenciji je još 19 gradova: Amsterdam, Atena, Barcelona, Berlin, Bordeaux, Brussels, Istanbul, Innsbruck, Lisabon, Ljubljana, London, Madrid, Milan, Paris, Reykjavik, Riga, Rim, Valetta i Beč.
Podsjećamo, Zagreb je lani osvojio titulu druge najbolje europske destinacije, koju su mu dodijelili glasači uz mnogo pohvala gradu. U tim pohvalama, kasnije sistematiziranim u nekoliko kategorija, isticali su se dobrodošlica i prijateljsko okruženje, ljepota trgova i crkava, atmosfera, kao i povoljne cijene, a među onima koji su glasali za Zagreb neki su susret s ovim gradom istaknuli kao – ljubav na prvi pogled. Vrijednost toga priznanja tim je veća što su Zagreb za drugu najbolju europsku destinaciju izabrali turisti.

Osim što se ovim natjecanjem potiče izvrsnost, gradovi dobitnici priznanja stječu dodatni ugled te privlače znatno više gostiju. Naime, dobitnici te nagrade u svojim kampanjama i promidžbenim materijalima mogu koristiti logo najbolje europske destinacije, a također logotip ustupiti svojim javnim i privatnim partnerima. Uz to pobjednik dobiva profesionalno izrađen fotovodič i turistički vodič, čime se osigurava maksimalna vidljivost destinaciji ne samo u Europi nego i u čitavom svijetu.

Pogodnosti ostvaruju i kandidati koji po izboru glasača uđu na ljestvicu Top 10, koja je objavljena tijekom čitave tekuće godine na portalu European Best Destinations i njegovim glavnim društvenim mrežama. Osim pobjednika, i te se destinacije mogu služiti logom najboljeg europskog odredišta, što pomaže jačanju i njihove prepoznatljivosti.

Natjecanje provodi europska neprofitna organizacija European Best Destinations, sa sjedištem u Bruxellesu, kojoj je cilj da u partnerstvu s turističkim uredima promiče kulturu i turizam u Europi.

VIŠE O TEMAMAHrvatska turistička zajednicaEuropean Best Destinations
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se