Gdje se u Zagrebu besplatno (ili skoro besplatno) baviti sportom?

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 08.11.2019.

0

Foto: Davor Rostuhar / TZ Zagreb

Foto: Davor Rostuhar / TZ Zagreb

Ako se želite baviti sportom zbog zdravlja, mršavljenja, oblikovanja tijela ili kojeg god razloga, znajte da za to ne trebate izdvojiti puno novaca, pogotovo u Zagrebu

Ne možemo naglasiti važnost bavljenja sportom ili fizičkim aktivnostima za naše zdravlje, dobru liniju i pozitivno raspoloženje. Najbolje je od svega što za to uopće ne morate izdvojiti puno novaca. Zagreb vam, primjerice, nudi puno besplatnih ili gotovo besplatnih mogućnosti.

1. Hodanje

Hodanje je jednostavna, no veoma učinkovita fizička aktivnost. Zagreb vam nudi mnoštvo opcija za hodanje, od šetnje Maksimirom, Bundekom, Gornjim gradom, Jarunom ili Tuškancom do obične šetnje po kvartu.

2. Planinarenje

Planinarenje je odličan izbor za duh i tijelo, a Medvednica nam je i više nego blizu. Na njoj imate više od 50 planinarskih staza, a brojne od njih dostupne su javnim prijevozom.

3. Plivanje

Plivanje je jedan od najzdravijih sportova, a u Zagrebu vam je ono dostupno tijekom cijele godine. Cijene za gradske ulaznice su niske, iznose svega 10 kuna. Bazeni su otvoreni cijele godine, osim pojedinih koji se zatvaraju tijekom ljetnog remonta.

4. Joga

Tijekom ljeta u Maksimiru i na Bundeku subotom se održavaju besplatni satovi joge. Potražite više informacija na Facebooku.

5. Teretana

Brojne teretane nude ljetne popuste, tako, na primjer, možete dobiti dva mjeseca treniranja za cijenu jednog. Osim toga, brojne teretane imaju popuste za nove članove koje možete iskoristiti, baš kao što možete potražiti popuste na stranicama poput Ponude dana. Na njoj možete pronaći i akcije za razne tečajeve, od plesnih do aerobika.


VIŠE O TEMAMAfizička aktivnostZagrebtrčanjeplivanjejogateretana
Povezano