Gates of Agartha kao najbolja pozivnica u Istru

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 09.05.2024.

0

Foto: Marko Edge

Foto: Marko Edge

U povijesnom okruženju nekadašnjeg kamenoloma Cave Romane nadomak Medulina, 7. i 8. lipnja plesat ćemo uz svjetske DJ zvijezde kao što su Adriatique, Bedouin, Dixon, Vintage Culture, Seth Troxler, TSHA...

Hrvatska i Istra upravo su dobile veliku reklamu za ovo ljeto. Prošlogodišnje, prvo izdanje festivala Gates of Agartha te prva suradnja hrvatskog BSH i američkog glazbenog brenda Gate dala je naslutiti da se u Vinkuranu sprema nešto veliko u godinama koje dolaze. U nekoliko prošlih dana, tri su društvene mreže koje prate elektronsku glazbu, Technoandhousemusic, Technoandchill i Deeptechminimal, objavile pratiteljima poziv da posjete Istru.

U povijesnom okruženju nekadašnjeg kamenoloma Cave Romane nadomak Medulina, 7. i 8. lipnja plesat ćemo uz svjetske DJ zvijezde kao što su Adriatique, Bedouin, Dixon, Vintage Culture, Seth Troxler, TSHA, Avantgart Tabldot i druge. Ovogodišnji novitet je i "day zero" event u pulskom Kaštelu 6. lipnja koji će posjetiteljima dati priliku da posjete brojne pulske znamenitosti.

Dobro je poznao kako se upravo gosti glazbenih Festivala ubrajaju među najbolje potrošače u turističkim destinacijama koje posjećuju.

Vrata Agarthe dvodnevna su odiseja povijesnom regijom Istre i Hrvatske, koja spaja prošlost i sadašnjost te nudi pogled na njezinu bogatu povijest i živopisnu kulturu. Cave Romane, drevni je kamenolom iz rimskog doba koji je odigrao ključnu ulogu u izgradnji pulske Arene pod zapovjedništvom cara Vespazijana. Uklesan u 50-metarske zidove od vapnenca i smješten u malom selu Vinkuran, stoji kao podsjetnik na drevno umijeće i arhitektonsku ostavštinu Rimskog Carstva. Legenda kaže da je špilja Romane bila sveto mjesto za drevna plemena i mistična bića.  

SvakI od ovih izvođača posljednjih godina puni festivale i prestižne klubove diljem svijeta. Potvrda je ovo izvrsne suradnje tima ljudi koji stoje iza sestrinskog festivala Echoes From Agartha u Kapadokiji i hrvatskog glazbenog brenda BSH.


VIŠE O TEMAMAGates of AgarthaCave RomaneIstraAdriatiqueBedouinDixonVintage CultureSeth TroxlerTSHA
Povezano