Gabrielle Kwarteng i Eduardo De La Calle u Petom Kupeu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 18.12.2023.

0

Gabrielle Kwarteng. Foto: Peti Kupe

Gabrielle Kwarteng. Foto: Peti Kupe

Iz New Yorka stiže zvijezda svjetskih klubova i festivala Gabrielle Kwarteng. Atmosferu podiže i sofisticirani madridski producent Eduardo De La Calle.

Peti Kupe vozi velikom brzinom i pred sam Božić. Sjajnu godinu zaključit će novim izdanjem Freilaufa 23. prosinca. Predbožićnu toplu atmosferu dodatno će zagrijati dvoje dragulja elektroničke scene - Gabrielle Kwarteng i Eduardo De La Calle.

Odrasla u živopisnom kulturnom melting potu Brooklyna i Bronxa, rođena Njujorčanka Gabrielle Kwarteng odražava bogat spoj utjecaja od njezinih ganskih korijena do žanrova nastalih u Americi. Sposobnost balansiranja između različitih stilova, od njujorške house glazbe 80-ih i 90-ih do disco interpretacija, perkusivnih zvukova i broken beata svjedoči o njezinoj otvorenosti uma i dubokom glazbenom znanju. Gabriellini magnetični nastupi odjeknuli su u ikoničnim prostorima kao što su Panorama Bar, Nowadays i White Hotel, kao i na velikim festivalima poput Love Internationala, Glastonburyja, Melta i Dekmantel Selectorsa.

Tijekom blistave producentske karijere duge gotovo tri desetljeća pod nizom pseudonima, madridski producent Eduardo de la Calle radio je s najvažnijim izdavačkim kućama kao što je Planet E Communications u vlasništvu Carla Craiga. Jednako umiješan u skladanju raskošnih zvučnih pejzaža, egzotičnog tech-housea, složenog IDM-a ili sci fi jazza, De la Calle je duša s više lica. Uvjerili su se u to i DJ Hell, Agoria, Tiga i Mateo & Matos, kojima je Eduardo radio remixeve.

Točku na i stavit će pokretač Freilaufa, Pepi Jogarde i spiritus movens Petog Kupea, Antonio Zuza.


VIŠE O TEMAMAGabrielle KwartengEduardo De La CallePeti Kupekoncerti u Zagrebu
Povezano