Full Moon Regatta otvara sezonu jedrenja na Sjevernom Jadranu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 06.03.2023.

0

Full Moon Regatta

Full Moon Regatta

Start regate je 11. ožujka u ranim jutarnjim satima u pulskoj luci, duljina rute je 40 nautičkih milja, a dolazak brodova se očekuje u Cresu u poslijepodnevnim satima

Full Moon Regatta (Pula – Cres) otvara sezonu jedrenja na Sjevernom Jadranu u kategoriji krstaša. Regata je međunarodnog karaktera, u 2023. godini održava se drugi put, a očekuje se 80-ak jedrilica.

Start regate je 11. ožujka u ranim jutarnjim satima u pulskoj luci, duljina rute je 40 nautičkih milja, a dolazak brodova se očekuje u Cresu u poslijepodnevnim satima. Regata se održava na početku jedriličarske sezone te je prva navigacijska regata za krstaše na Sjevernom Jadranu u 2023. godini.

Prema trenutnim najavama očekuje se 80 jedrilica iz Hrvatske i zemalja u okruženju. Jedrilice će se razvrstati u skupine, a bodovat će se po OPEN i ORC sustavu, za posade i dvojac.
Po dolasku u Cres jedrilice će se vezati u creskoj luci, a proglašenje pobjednika i prigodno druženje održat će se u restoranu Nono Frane. Glavni organizator regate je JK Delfin iz Pule, a creski JK Reful je suorganizator.

"Nakon što smo se lani rado uključili u organizaciju Full Moon regate s istom aktivnosti nastavljamo i ove godine. Cilj ovog događanja, ali i brojnih drugih događanja koje organiziramo je pozicionirati Cres kao poznatu nautičku destinaciju i odličnu destinaciju za organizaciju regata u svim kategorijama" – istaknuo je Marčelo Damijanjević, predsjednik JK Reful.

Više informacija o programu potražite na ovom linku.


VIŠE O TEMAMAjedrenjeKvarnerhrvatski turizamotok Cres
Povezano