Freudov muzej u Beču ima novo ruho

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.08.2020.

0

Muzej Siegmunda Freuda u Beču © Hertha Hurnaus

Muzej Siegmunda Freuda u Beču © Hertha Hurnaus

Nakon godinu i pol dana radova na obnovi Muzej Sigmunda Freuda u Beču ponovo otvara svoja vrata za javnost, i to od 29. kolovoza 2020.

Od pojedinih eksponata poput liječničke torbe s Freudovim inicijalima do nekadašnjeg obiteljskog stana te ordinacije Freuda i njegove kćeri Anne – posjetitelji ovog muzeja uskoro će se moći bolje upoznati sa životom i djelom čuvenog austrijskog liječnika, teoretičara i utemeljitelja psihoanalize.

 
Izložbeni prostor renoviran je i proširen te se sada prostire na oko 550 kvadratnih metara, što je gotovo dvostruko veća površina u odnosu na onu koju je muzej imao prije obnove. Osim toga, prvi će put za javnost biti dostupne sve prostorije u kojima je austrijski psihoanalitičar gotovo pola stoljeća stanovao i radio. Ondje će posjetitelji moći razgledati čak i neke originalne ostatke koji potječu još iz Freudovog vremena poput pojedinih dijelova izvorno oslikanih zidova.
 
Obnovljeni muzej uključuje novi foaje s prodavaonicom i kafićem, a obogaćena je i knjižnica psihoanalize – najveća takva u Europi – koja služi kao istraživačka i komunikacijska platforma. Tri novoosmišljena stalna postava muzeja i posebna izložba posvećeni su životu i radu Sigmunda Freuda, razvoju teorije i prakse psihoanalize te njezinu značaju za društvo, znanost i umjetnost. U fokusu su također povijest same zgrade kao i sudbine njezinih stanara.

VIŠE O TEMAMAmuzeji u BečuMuzej Sigmunda FreudaBeč
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se