Francuzi otkrivaju nove trendove putovanja u 2021.

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 13.01.2021.

0

Ilustracija. Foto: Zibar, CroModa

Ilustracija. Foto: Zibar, CroModa

Većina Francuza u ovoj će godini otputovati u neku od francuskih ili srednjoeuropskih destinacija pri čemu će preferirati boravak u prirodi

Prema studiji francuskog specijaliziranog turističkog časopisa Echo Touristique, deset trendova obilježit će putovanja francuskih turista u 2021. godini.
Rezultati studije pokazuju kako su Francuzi željni putovanja te da će sigurno putovati čim prestanu karantene i zabrane putovanja. Većina Francuza u ovoj će godini otputovati u neku od francuskih ili srednjoeuropskih destinacija pri čemu će preferirati boravak u prirodi pa će tako ruralna područja privući veći broj gostiju od gradova. Također, Francuzi će u 2021. u velikom broju rezervirati godišnji odmor putem turističkih agencija koje nude mogućnost otkazivanja rezervacija, vraćanja novca uslijed otkazivanja te putem agencija koje nude pouzdane informacije o sanitarnoj situaciji pojedinih destinacija. Fleksibilnost rezervacija bit će jedan od osnovnih kriterija pri odabiru godišnjeg odmora, a očekuje se i porast last minute rezervacija.
Podaci također pokazuju kako Francuzi u ovoj godini neće putovati na više putovanja, što je do sada bio slučaj, ali će im putovanja biti duža. Zbog aktualne tendencije rada od kuće mnogi će Francuzi spajati godišnji odmor i rad od kuće pa se očekuje porast dugih rezervacija na platformama poput Airbnb-a i Bookinga.

Dodajmo i kako prema najnovijem istraživanju INTERFACE i platforme ETIM - European Traveller Intelligence Monitor, više od 42 posto Francuza ocjenjuju sigurnost destinacije presudnim faktorom za izbor svoje odmorišne destinacije.

VIŠE O TEMAMAEcho Touristique

Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se