Francuski Femme Actuelle oduševljen Kvarnerom

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.02.2021.

0

Kvarner. Foto: CroModa

Kvarner. Foto: CroModa

Femme Actuelle ističe i ljepotu 'nonšalantne i aristokratske' Opatije, najstarije hrvatske turističke destinacije

U sklopu jednog od najznačajnijih francuskih ženskih tjednih časopisa Femme Actuelle, koji prati preko 3,2 milijuna francuskih čitatelja, objavljen je odličan članak novinara Jean-Pierre Reymonda o Kvarneru s naglaskom na Rijeku i Opatiju.
Članak pod nazivom "Voyage en Croatie : notre idée d'itinéraire pour découvrir le nord du pays", odnosno "Putovanje u Hrvatsku: ideje za otkrivanje sjevera Hrvatske", realiziran je uz potporu Predstavništva HTZ-a u Francuskoj i TZ Kvarnera, a donosi pregled Rijeke kao primjera nekoć industrijskog, a danas kulturnog grada. Članak ističe i ljepotu "nonšalantne i aristokratske" Opatije, najstarije hrvatske turističke destinacije, njezinu čuvenu šetnicu lungo mare te atraktivnost Kvarnerskog zaljeva, Mošćeničke Drage, otoka Cresa i Krka.
"Prekrasni planinski pejzaži koji okružuju Rijeku i Opatiju, izuzetni klimatski uvjeti, kvalitetna gastronomija i općenito bogata turistička ponuda Kvarnera iz godine u godinu privlače sve više turista, stoga ne čudi da su brojne slavne osobe od carice Sissi, preko Alberta Einsteina do Roberta de Nira odabrale upravo regiju Kvarner kao destinaciju godišnjeg odmora", zaključuje autor članka.

U sklopu istog članka objavljena je i TOP lista deset najljepših europskih odredišta dostupnih brodovima pa su se tako uz prekrasna skrivena odredišta Grčke, Španjolske, Italije i Francuske smjestila čak dva hrvatska odredišta i to otočić Galešnjak i Plava grota na Biševu.

VIŠE O TEMAMAKvarnerOpatijahrvatski turizam
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se