FOTO: Večer hrvatske mode u Dioklecijanovim podrumima

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 05.05.2013.

3

Sinoć je krenula Montura, subotnja večer u Dioklecijanovim podrumima ostat će zapamćena po još jednom uspješnom izdanju najvećeg modnog događaja u Splitu

U čarobnom podrumskom prostoru stare rimske palače svoje su kolekcije predstavili neki od najboljih hrvatskih dizajnera odjeće – Mak by Teo Perić, Morana Krklec, Damir Begović i Domagoj Štimac, Ana Kujundžić, eNVy room, Fjabe, Martina Felja, Igor Galaš, Arileo, Hippy Garden, Ivica Skoko, Nives Lutz kao i jedan od rijetkih naših majstora u izradi obuće – Ivan Ledenko.

Modna kuća Mak predstavila je dio kolekcije za proljeće i ljeto koju je i ovaj put kreirao Teo Perić, ali tako da se svaki komad može kombinirati sa drugim, a publika je pokazala da im se kolekcija doista svidjela.

Morana Krklec je prvi put nastupila na Monturi i zasigurno oduševila mlađu publiku svojim pristupom nosivoj avangardi. Pomno biranje crnog brokata u konačnici je rezultiralo profinjenim i čak ženstvenim i vrlo nosivim minimalističkim kombinacijama.

Mezimica mnogih žena koje vole 'malo drugačiji' stil – Ana Kujundžić i na Monturi je opet pridobila publiku. Njezina prepoznatljiva igra tkaninama uvijek nas iznova iznenadi i može se reći da je dolazak na Monturu bio ugodno iznenađenje.

Valja kazati da su Vjeko Franetović i Nikica Ivančević, koji stoje iza branda eNVy room, doista pogodili ukus publike koja žudi za ženstvenošću u odijevanju. Njihova igra tkaninama nježnih dezena s malo snažnijim aplikacijama bila je odlično pogođena.

Modne i prave sestre - Ida i Mirna Litović, u hrvatskom dizajnu poznatije kao Fjaba,  u subotu su u Podrumima briljirale s vrlo zanimljivom kolekcijom koja je istovremeno i romantična i moderna. Poigravale su se, kako kažu s „3D“ aplikacijama, a u kombinaciji s puderastom i crnom bojom postigle još bolji efekt u romantičnom izričaju.

Splitska publika je konačno mogla izbliza vidjeti leptire i bubamare koje je Martina Felja sama dizajnirala i potom 'lijepila' po kreacijama. Odličan posao Martine Felje vidljiv je i po kreacijama koje njeguju žensku liniju i ženstvenost.

Splićane je iznenadio i Igor Galaš. Uvijek drugačiji u modnom izričaju, ali uvijek vjeran pletenoj niti, Galaš je olakšao dušu ženama koje vole pletivo dokazavši da ono može biti nosivo i ugodno čak i usred ljeta.

I kolekcija branda Hippy Garden koju potpisuje Đurđica Vorkapić pogodila je srca splitskih trendseterica koje vole uživati u modi i odjeći koju nose.

Arileo se držao francuskog šika koristeći malo, ali upečatljivih boja.

Nives Lutz se predstavila svečanim kreacijama nježnih nijansi.

Pravo iznenađenje na kraju je priredio Ivica Skoko. Baš kao što je i obećao, predstavio je kolekciju večernjih, ali gala haljina.

I na koncu, priča za sebe je kolekcija ultra atraktivnih cipela Ledenko. Trendovske visoke potpetice, potplati i bogatstvo boja krase cijelu kolekciju.

Večeras će u istom prostoru svoje će prijedloge za proljeće i ljeto prezentirati frizeri na Festivalu frizura.


VIŠE O TEMAMAMonturaSplit Fashion DestinationMak by Teo PerićMorana KrklecDamir BegovićDomagoj ŠtimacAna KujundžićEnvy RoomFjabaMartina FeljaIgor GalašArileoHippy GardenIvica SkokoNives Lutz
Povezano