FOTO U New Yorku zvijezde partijale u čast Margiele i H&M-a

Piše: CroModa, New York
Objavljeno 24.10.2012.

1

Helena Christensen, Julianne Moore i Sarah Jessica Parker oduševljene su H&M-ovom suradnjom s kućom Maison Martin Margiela

Julianne Moore, Sarah Jessica Parker, Mena Suvari, Kanye West, Helena Christensen, Selma Blair, Alan Cumming i Chace Crawford neka su od imena koja su nazočila sinoćnjoj zabavi u New Yorku kojom se proslavila H&M-ovu suradnju s modnom kućom Maison Martin Margiela. Jedinstven događaj održan je na više katova povijesne zgrade u Ulici Beekman br. 5, u poslovnoj četvrti. Gosti su imali priliku otkriti kolekciju kroz plesne performanse poznate koreografkinje Anne Terese de Keersmaeker i u posebno osmišljenim umjetničkim instalacijama, a zatim su DJ-evi zabavu produljili do ranih jutarnjih sati. Kolekcija Maison Martin Margiela with H&M bit će lansirana 15. studenog u oko 230 H&M-ovih prodavaonica širom svijeta.

SARAH JESSICA PARKER: Ovo je odlična mogućnost da svi imaju pristup velikim dizajnerima. Time luksuz postaje svima dostupan. Vrlo je demokratski i ja to jako zagovaram

"Večerašnja zabava bila je tako uzbudljiva, puna iznenađenja. Nikad niste znali što ćete zateći u svakoj prostoriji, na svakom katu. Instalacije su kolekciju Maison Martin Margiela with H&M prikazale na najčudesniji i originalan način i vjerujemo da će naši kupci prepoznati vrijednost ove kolekcije", kaže Margareta van den Bosch, kreativna savjetnica u H&M-u.

Zapuštena i neuređena deveterokatnica koja okružuje atrij sa staklenim krovom bila je savršeno mjesto za proslavu kolekcije Maison Martin Margiela with H&M, uređeno u skladu s karakterističnom bjelinom ovog branda.  Slavna koreografkinja Anne Teresa de Keersmaeker predstavila je jedinstven i čudesan performans na kvadratnoj podlozi od pijeska koji se tijekom večeri odvijao na različitim katovima. Anne Teresa i njezine plesačice skidale su odjeću iz kolekcije tijekom izvedbe, te su tako nastajale spontane umjetničke instalacije.

Kolekcija u suradnji s H&M-om, serija reizdanja odjevnih predmeta i modnih dodataka modne kuće Maison Martin Margiela iz različitih sezona, otkrivena je i u posebnim umjetničkim instalacijama na raznim katovima: umjetnici Daniel Arsham, Frederique Chauveaux i Noemie Goudal stvorili su skulpture, projekcije i fotografije ekskluzivno za ovaj događaj.

"Ovo je odlična suradnja! Margiela je prekrasan brend – umjetnički, prepoznatljiv i uvijek otkačen. I kvaliteta je uvijek izvrsna u H&M-u. Moda je odlična upravo zbog toga jer kroz odjeću možeš pokazati svoje pravo lice", kaže Julianne Moore.

"Nevjerojatno je, vrlo uzbudljivo slaviti jednog od mojih omiljenih dizajnera. Oni su tajanstveni i neodoljivi i njihov sam veliki fan već godinama. Ovo je odlična mogućnost da svi imaju pristup velikim dizajnerima. Time luksuz postaje svima dostupan. Vrlo je demokratski i ja to jako zagovaram", izjavila je Sarah Jessica Parker.

"Ja sam veliki fan Margiele i volim  H&M – suradnja je izvrsna. Nikad se ne razočaram sa H&M - ovim odabirom, za svakog dizajera kojeg odaberu, ja sam zainteresirana. Uvijek rano ujutro stojim u redu sa majkom. Fan sam Margiele od samog početka", kaže Helena Christensen.


VIŠE O TEMAMAAnne Teresa De KeersmaekerMaison Martin MargielaH&MAlan CummingMargareta van den BoschDaniel ArshamFrederique ChauveauxNoemie GoudalHelena ChristensenSelma Blair
Povezano