Fashion Week Zagreb počinje 26. studenog

Piše: CroModa Digital
Objavljeno 16.11.2009.

0

Dreft Fashion Week Zagreb, jedini internacionalni modni događaj u Hrvatskoj i regiji koji će modnoj publici “žednoj” novih modnih trendova pokazati što su nam pripremili dizajneri za sezonu proljeće/ljeto 2010, održavat će se od 26.11. do 5.12. ove godine, s revijalnim djelom od 26. do 28.11. u Balonu Boćarskog doma.

Dreft Fashion Week Zagreb, jedini internacionalni modni događaj u Hrvatskoj i regiji koji će modnoj publici “žednoj” novih modnih trendova pokazati što su nam pripremili dizajneri za sezonu proljeće/ljeto 2010, održavat će se od 26.11. do  5.12. ove godine, s revijalnim djelom od 26. do 28.11. u Balonu Boćarskog doma.

Fashion Week Zagreb

Fashion Week Zagreb

Dreft Fashion Week Zagreb, modni događaj sa najdužom tradicijom u Hrvatskoj (ožujak, 2003.) te jedini hrvatski tjedan mode (Fashion week) koji iz sezone u sezonu potvrđuje svoj značaj među ostalim Fashion Weekovima u svijetu  i ove sezone je ostao vjeran svojoj filozofiji.

  • kolekcije se prikazuju sezonu unaprijed jer je to jedini način da se moda kreira, a ne kopira
  • podrška stručnim i obrazovanim dizajnerima
  • podrška mladim studentima u sklopu programa Pret-a-design
  • u duhu Fashion Week-a Zagreb kao jedinog internacionalnog modnog događaja u državi, želja da se u Hrvatsku dovedu razna svjetska dizajnerska imena te da se na taj način Hrvatska predstavi kao poželjno tržište za nova gospodarska širenja
  • podrška hrvatskim dizajnerima da se predstave u drugim zemljama te da šire svoja tržišta
  • suradnja sa drugim Fashion Weekovima (ove sezone-Russian Fashion Week)
  • suradnja sa modnim školama, institutima, akademijama i fakultetima

Fashion Week Zagreb nije događanje koje se uspoređuje već nastoji biti sve bolji isključivo u odnosu na samog sebe. Upravo zato, Fashion Week Zagreb bilježi stalnu tendenciju rasta po svim svjetskim modnim mjerilima te je već dobro poznat i cijenjen u svjetskim modnim krugovima. 

Fashion Week Zagreb svu pažnju medija usmjerava isključivo na dizajnere i njihove kolekcije. DFWZ slavi posebnost i individualnost svakog dizajnera i njegove kolekcije, njegove zemlje, kulture, dizajna, umjetnosti i njegove modne čarolije. 

CroModa.com, kao tradicionalni medijski pokrovitelj Zagreb Fashion Weeka, priprema specijal posvećen svim dešavanjima u Boćarskom domu: Dreft Fashion Week Zagreb @ CroModa.com.

Povezano