Fantastični Juraj Zigman zatvorio 18. Cro A Porter!

Piše: Ana Belić, Zagreb
Objavljeno 23.10.2011.

23

Uskoro fotografije s treće večeri Cro a Portera

Uskoro fotografije s treće večeri Cro a Portera

Završna večer 18. Cro A Portera protekla je u znaku zemljanih tonova i nevjerojatno dobre revije Juraja Zigmana

Luka Grubišić predstavio je kolekciju koju je sam opisao kao 'mračnu, seksi romatiku'. I to se vidjelo u svakom komadu na pisti. Ugodno nas je iznenadilo to što se Luka konačno odmaknuo od svojih već prepoznatljivih puf suknji u pastelnim bojama i T-shirtova te tako pokazao da može napraviti i nešto drugo. Dominirale su maskirne, vojničke boje s ponekim izletom u narančasto i cvjetni uzorak. Bitan dio kolekcije su upečatljive 'statement' ogrlice, a bilo je tu i pripijenih haljina, jedna odlična kožna maksi suknja, te nekoliko fenomenalnih kaputa, od kojih nam se posebno svidio onaj najhrabriji - narančasti s krznom.

Cool vibra na reviji Sonje Lamut

Pobjednica Fashion Incubatora, Sonja Lamut, bila je u nemaloj grupi dizajnera treće večeri koji su se u cjelosti okrenuli zemljanim tonovima. Bilo je tu dobrih hlača, maksi i midi suknja i haljina, točkica, a u zraku je vladala neka 'cool' vibra.

IvanMann - muška kolekcija večeri

Za mušku kolekciju večeri pobrinuo se IvanMann. Prikazao je puno odličnih stvarčica koje bi trebao imati moderan stylish muškarac, počevši od odjeće zanimljivih konstrukcija, do fenomenalnog asesoara u obliku muških torbi, šešira i kišobrana. Sve pohvale!

Andreja Bistričić i Maka Merlić prikazale kolekciju sa stavom

Andreja Bistričić i Maja Merlić također su ove jeseni i zime zaljubljene u zemljane tonove, sa izuzetkom bijelog 'oversized' pletiva. U njihovoj se kolekciji često javlja i koža; posebno su upečatljivi bili trokutasti kožni ruksaci. Vrlo originalno! Sviđa nam se kako su se dizajnerice poigrale krojevima i dužinama. Ništa nisu prepuštale slučaju, pa su tako i čarape imale resice od pletiva na sebi. Ovo se može nazvati kolekcijom sa stavom, što se - nažalost - nikako ne može reći za reviju debitantice Borne Rajić, koja je uslijedila nakon njih.


Teo Perić za Mak i Mad Men

Teo Perić za Mak je napravio veoma elegantnu, nosivu kolekciju s fenomenalnim vunenim kaputima, protiv kojih se ne bi vjerojatno pobunila nijedna modno osviještena žena. I ovom pričom vladali su zemljani tonovi, a stil bi se mogao opisati kao inspiracija 50-ima i 60-ima sa ženstvenim suknjama A kroja, hlačama s visokim strukom i košuljama s mašnama. Veliki dio viđenog bi jako dobro izgledao na setu "Mad Mena"!

Spektakl za kraj Cro A Portera - Juraj Zigman!

Zigmanova kolekcija bila je toliko dobra da smo zaboravili da se smrzavamo vani na 5 stupnjeva. Reflektorima i umjetnom maglom stvorena je mistična, mračna atmosfera, koju je dodatno zapalila svjetska manekenska zvijezda, Kristina Šalinović, koja je trijumfalno otvorila reviju. Zigman je osmislio genijalnu, mahom crno-bijelu kolekciju s puno metalik dijelova i fascinantnih detalja. Kod ovakvih komada jednostavno se mora napomenuti vrhunska kvaliteta izrade, što je vidljivo u svakom i najamnjem dijelu kreacija ovoga dizajnera. Zigmanova futuristička žena ratnica je seksi, sa stavom, nosi puno zlata, šljokica, korzeta i nije ju sram pokazati svoje tijelo. Zigmanove jakne i kapute poželjela bi svaka žena, a nama je posebno zapeo za oko jedan prsluk od ovčje vune. Naglašavanje ramena perjem, koje se protezalo cijelom revijom, dodatno je doprinijelo nabrijanoj atmosferi rezerviranoj za žene ratnice, a ne smijemo zaboraviti ni više nego dobre cipele. Pobjednički začin pobjedničke kolekcije!

Zigmanova revija bila je show koji bi svatko tko voli modu trebao vidjeti, jer je riječima uopće teško opisati kako to izgleda dobro uživo.


VIŠE O TEMAMACroAPorterJuraj ZigmanAndreja BistričićMaja MerlićIvanMannSonja LamutLuka GrubišićTeo PerićMAKBorna Rajić
Povezano