Fabrizio Mammarella ovog petka u Petom Kupeu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 06.04.2023.

0

Foto: Peti Kupe

Foto: Peti Kupe

Ovaj glazbeno superiorni DJ stjegonoša je novog talijanskog zvuka. Uz njega nastupaju Ilija Rudman i Antonio Zuza.

Posjeduje etiketu Slow Motion Records, ali definitivno se ne kreće usporeno. Fabrizio Mammarella ima samo jednu misiju: redizajnirati granice plesne glazbe. Ovaj pionir nu disca je stjegonoša novog talijanskog zvuka projektiranog za ovo tisućljeće, ali s najboljim idejama iz prošlog. Fabrizio Mammarella danas svira po najboljim svjetskim klubovima uz rezidencije u Berlinu i Italiji, a u petak, 7. travnja prvi put dolazi u Zagreb, i to u Peti Kupe.

Nekad poznat kao produkcijski wunderkind, Mammarella se održao na sceni već 20 godina kao DJ, producent i vlasnik etikete koja okuplja talijanske producente diljem svijeta te podiže talijansku underground muziku na višu razinu. Baštini nasljeđe Giorgia Morodera, Danielea Baldellija i Alexandera Robotnicka, ali u novoj eri dodaje novu dimenziju priči nastaloj 90-ih u klubovima na talijanskoj obali.

Osim na svom Slow Motionu, Fabrizio je od samih početaka objavljivao na etiketama kao što su DFA, Permanent Vacation i Correspondant, a stoji i iza diskografske kuće Emet, predvodnice weirdo electronic zvuka kreiranog za najzahtjevnije plesne podije. Uza sve te zasluge, Mammarella je nenametljiv i diskretan, no istodobno glazbeno superioran i genijalan.

"U posljednje 23 godine otkako se bavim izdavaštvom, s Fabrizijom Mammarellom susretao sam se na raznim etiketama. Imali smo i sličnu bazu fanova još iz doba kad smo obojica objavljivali za Bearfunk. Radujem se da ću ga napokon i osobno upoznati te uživo poslušati selekciju ovog nedvojbenog znalca", kaže Ilija Rudman koji će uz Antonija Zuzu ugostiti talijanskog vizionara.


VIŠE O TEMAMAFabrizio MammarellaPeti Kupekoncerti u Zagrebu
Povezano