Evo zašto Zagreb (opet) ima najljepši Advent u Europi!

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 12.12.2017.

52

Advent u Zagrebu | Foto: Screenshot / YouTube

Advent u Zagrebu | Foto: Screenshot / YouTube

Zagreb je prema izboru glasača portala European Best Destinations po treći put proglašen najboljom destinacijom za božićne blagdane u Europi

Time je hrvatska prijestolnica u konkurenciji od 20 gradova obranila titulu koju će nositi i za 2018. godinu te ujedno postala jedini grad koji titulu najbolje božićne destinacije nosi tri godine zaredom.
U izboru za najbolju božićnu destinaciju 2018. godine na portalu European Best Destinations sudjelovalo je 200.596 osoba iz 131 zemlje, a svoj glas među kandidiranim gradovima Zagrebu je dalo 38.830 glasača. Drugoplasirani Colmar je dobio ukupno 24.625 glasova, dok je trećeplasirani Beč sakupio 16.354 glasova.


Gledano po pojedinim državama, Zagreb je bio destinacija broj jedan za Amerikance, Kanađane, Ruse, Grke i Australce, dok je Britancima, Nijemcima i Austrijancima bio na drugom mjestu, odmah iza vlastitih gradova na listi. Ovaj laskavi naslov Zagreba kao najbolje europske božićne destinacije, osim raznovrsnog programa, potvrđuju i visoke stope rasta u dolascima i noćenjima gostiju.Tako je u prvih 9 dana Adventa zabilježeno 37.685 dolazaka gostiju, što je 28 posto više u odnosu na isto razdoblje prošlogodišnjeg Adventa, a ostvareno je 68.480 noćenja, što također predstavlja rast od 23 posto. Od toga su domaći gosti ostvarili 20.158 noćenja (rast od 22 posto), dok je stranih noćenja registrirano 48.322 (rast od 24 posto). Osim gostiju iz Hrvatske, najviše noćenja ostvarili su turisti iz Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije i SAD-a.


VIŠE O TEMAMAAdvent u Zagrebu
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se