Evo koje vježbe su najbolje za vrijeme mjesečnice!

Piše: P.J., Zagreb
Objavljeno 23.03.2016.

39

Ilustracija | Foto: H&M

Ilustracija | Foto: H&M

Suprotno onom što većina cura vjeruje, vježbanje za vrijeme mjesečnice može imati više pozitivnih nego negativnih strana

PMS i grčevi ponekad se teško podnose, ali ako možete napraviti nešto kako biste olakšali bol i osjećali se bolje, zašto ne?!

Postoji puno vježbi koje su preporučljive zab vrijeme mjesečnice, ali imajte na umu da sve vježbe ipak nen odgovaraju svima. Ovisno o tome što volite, provjerite sljedeće vježbe i odaberite one koje vam najviše odgovaraju.

Aerobik

Ako volite aerobik, nema smisla da prestajete ukoliko imate mjesečnicu. Ovaj tip aktivnosti je zabavan i može vam pomoći da se riješite grčeva uz umjeren tempo vježbanja. Plus: Uz muziku i dobru energiju zaboraviti ćete na bolove!

Trčanje

Trčanje je odlična vježba, pogotovo ako vrijeme volite provoditi na otvorenom. Ovaj tip tjelovježbe pomaže tijelu da otpušta endorfine od kojih se osjećate bolje i poletnije. S druge strane, prema jednoj studiji trčanje se ne preporuča tijekom menstruacije zbog povećane opasnosti od ozljede prednjeg križnog ligamenta.

Plesanje

Poput aerobika, od plesa se osjećate bolje dok plešete za vrijeme mjesečnice. Upalite omiljenu muziku i plesom otjerate grčeve!

Joga

Joga se smatra dobrom za vaš duh i tijelo, ali nisu sve vježbe dobre za vas tijekom ciklusa. Intenzivne vježbe i poze bi se trebale izbjegavati jer mogu pogoršati bolove. Držite se laganih vježbi i - osjećat ćete se bolje i izgledati seksepilnije!

Plivanje

Iako mnoge žene ne žele ni prići blizu kupaćem kostimu kada imaju mjesečnicu, plivanje je zapravo dobro za vas. Plivanje ne stvara pritisak na zglobove, a otpor vode prilikom plivanja pomaže ojačati mišiće. Kao dodatak, vodeni pritisak slabi grčeve, tako da ukoliko imate mogućnost slobodno se odvažite na plivanje tokom mjesečnice.


VIŠE O TEMAMAaerobikmenstruacijatrčanjemjesečnicajogaplivanjevježbanje
Povezano