Evo kako se pravilno brinuti o problematičnoj koži

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 27.10.2022.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Ako ste jedna od mnogih žena koje se bore s problematičnom kožom sklonom prištićima, ovo je članak za vas jer vam donosimo glavne savjete koji će vam pomoći da ih se riješite jednom zauvijek.

Brojne se žene bore s problematičnom kožom koja je sklona nepravilnostima, tj. pojavi prištića, akni i slično. Ta borba može biti vrlo frustrirajuća, a put do čiste kože i ujednačenog tena dug, no mi smo tu da vam pomognemo. Prije svega, važno je razumijeti uzroke pojave nepravilnosti. Najčešće, prištići nastaju zbog začepljenosti pora i bakterija koje se u njima nakupljaju, a to je moguće spriječiti upotrebom odgovarajućih beauty proizvoda te pravilnom njegom kože.

1. Budite strpljivi

Ovaj se savjet na prvi pogled može činiti banalnim, no vrlo je važno razumijeti da je za rješavanje problematične kože i postizanje čistog tena ključno vrijeme. Potrebno je nekoliko tjedana da rezultati postanu vidljivi što znači da morate strpljivo i dosljedno njegovati svoju kožu svaki dan i ne odustajati. Također, izgled vaše kože se na početku može pogoršati prije nego što postane bolje, no ne dajte da vas to obeshrabri.

2. Vodite računa o sastojcima

Na beauty se tržištu može pronaći velik broj različitih proizvoda, različitih formula. Važno je voditi računa o sastojcima koje ti proizvodi sadrže i znati koji su najefikasniji za problematičnu kožu. Primjerice, jedan od njih je  salicilna kiselina koja pomaže u odstranjivanju mrtvih stanica kože te očepljuje pore. Također, tu je i benzoil peroksid koji ubija bakterije koje su jedan od najčešćih uzroka akni i prištića. Prilikom odabira proizvoda za njegu kože, birajte one koji sadrže te sastojke.

3.  Pronađite odgovarajuće make-up proizvode

Osim odabira beauty proizvoda za njegu kože, važno je dobro izabrati i svoj make-up, pogotovo ako ga često koristite. Investirajte u kvalitetne pudere i korektore koji imaju hranjive i hidratantne formule te koji neće dodatno začepiti vaše pore te će vašoj koži omogućiti da diše. Osim toga, nakon nošenja make-upa, pobrinite se da ga temeljito uklonite i očistite lice jer koliko god proizvodi bili kvalitetni, s vremenom će isušiti vašu kožu i potaknuti stvaranje akni i prištića.


VIŠE O TEMAMANjega koženjega licabeauty savjetičišćenje licaproblematična koža
Povezano