Evo kako napraviti ljetnu valovitu frizuru kod kuće

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 11.06.2024.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Takozvana "beach waves" frizura je apsolutni ljetni hit, a radi se o opuštenim (ali i elegantnim) valovima u kosi koji izgledaju kao da ste cijeli dan proveli na plaži i u moru - evo kako ih jednostavno napraviti doma. 

Sudeći po sve višim temperaturama i vedrim danima, ljeto nam je sve bliže i bliže, a s njime su nam stigli i razni modni te beauty trendovi. Što se tiče beauty trendova, oni su utjecali na to kako se šminkamo, koje manikure imamo, ali i kakve frizure preferiramo.

Svakako jedan od najvećih ljetnih beauty trendova je upravo takozvana "beach wave" frizura. Radi se o opuštenim, valovitim pramenovima kose koji podsjećaju na valove, odnosno o kovrčama kakve biste dobili da ste cijeli dan proveli proveli u moru.

Za ovu frizuru ne morate ići kod frizera (a ni u more), trebate samo isprobati ovih nekoliko trikova. Prije svega, preporučamo korištenje slanih sprejeva za kosu koji imitiraju efekt koji ima more, nakon čega "zgužvajte" pramenove kose rukama.

Zatim, podijelite svoju kosu na nekoliko približno jednakih dijelova - broj sekcija ovisi o tome koliko gustu i dugačku kosu imate te koliko velike kovrče želite. Od izdvojenih dijelova spletite pletenice, pazeći da kosu, odnosno pletenice, povlačite prema natrag. Kosu možete splesti i u jednu visoku pletenicu, ovisno o tipu kovrča koje želite postići.

I to je sve! Detaljnije pogledajte u videu.VIŠE O TEMAMAFrizurekovrčeljetne frizurepletenicevideotutorial
Povezano