Evo kako do savršenih kovrča, i to bez uvijača

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 06.12.2019.

0

Foto: Schwarzkopf

Foto: Schwarzkopf

Ako ste oduvijek sanjali o glamuroznim kovrčama, sada ih možete i imati jer vam donosimo dva iznimno jednostavna načina kako ih kreirati, bez korištenja uvijača!

Izlaganje kose visokim temperaturama može biti iznimno štetno za zdravlje kose, stoga se često korištenje pegle za kosu te uvijača ili figara ne preporuča. Osim toga, baratanje tim uređajima ponekad može predstavljati pravi izazov, pogotovo ako se njima ne služite često.
Ipak, oblikovanje kovrča moguće je i bez uvijača. Izdvojili smo dva iznimno jednostavna načina na koje možete postići savršene kovrče, a koji su nježni prema kosi. Rezultat će vas odušteviti!

1. Pletenice

Prije spavanja operite svoju kosu šamponom te regeneratorom, zatim pustite da se malo osuši. Dok je još vlažna, spletite svoju kosu u pletenice, a potom ih fenom nježno osušite, ne koristeći previsoku temperaturu. Broj i veličina pletenica ovisi o tome kakve i koliko velike kovrče želite. Za što bolji rezultat, pletenice raspletite tek ujutro. Frizuru učvrstite lakom za kosu kako bi bila što dugotrajnija i otpornija. Rezultat će vas oduševiti!

2. Punđa

Ako želite postići “morski” izgled kovrča, ovo je metoda za vas. Operite kosu te ju gotovo posve osušite. Napravite razdjeljak po sredini glave i razdvojite kosu na dva dijela. Uvijte svaki dio, tako da dobijete dvije manje punđe, i učvrstite ih gumicom za kosu te ukosnicama kako bi bile posebno čvrste. Za nešto manje kovrče, kosu možete podijeliti i na više dijelova - izbor je na vama.  Sljedeće jutro ih raspustite te oblikujte rukama, a za kraj frizuru učvrstite lakom za kosu.

VIŠE O TEMAMAfrizurekovrčekovrče bez uvijačapletenicepunđe
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se