Evo kako do punih i senzualnih usana uz malu pomoć make-upa

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 15.03.2023.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Uz ovih nekoliko trikova postić ćete usne o kakvima ste oduvijek sanjali, a sve što vam treba je make-up koji sigurno već imate u kozmetičkoj torbici.

Svaka žena je različita i lijepa na svoj način, no sve mi ponekad želimo naglasiti svoje atribute, a u tome nam je često glavni saveznik upravo make-up. Ako niste jedna od sretnica koja prirodno ima vrlo pune i naglašene usne, ovo je članak za vas. Do usana iz snova možete doći vrlo lako, a sve što trebate jest slijediti nekoliko make-up trikova koje smo za vas u nastavku pripremili. Vjerujemo da sve što vam je potrebno već imate u svojoj beauty kolekciji.

1. Priprema

Prije nego uopće krenemo na nanošenje make-upa, važno je dobro pripremiti usne.  To prije svega uključuje piling za usne. Nanesite ga te nježnim i kružnim pokretima umasirajte u usne kako biste ukloniti sve mrtve i suhe stanice na njima te dobili glatku podlogu za nanošenje make-up proizvoda. Potom isperite usne mlakom vodom, dobro ih osušite te za kraj nanesite hidratantni balzam poput melema i labela.

2. Olovka za usne

Nakon što ste pripremili svoje usne, vrijeme za nanošenje make-upa. Postupak započnite nanošenjem olovke za usne kojom pažljivo i precizno obrubite usne. Pazite da odaberete olovku iste nijanse kao i ruž koji planirate nanijeti. Ako želite jači efekt, olovku možete nanijeti i malo izvan prirodnih rubova vaših usana, no pazite da ne pretjerate i imajte na umu - manje je više!

3. Ruž

Tek nakon što ste pažljivo iscrtali svoje usne olovkom, nanesite ruž. Za što preciznije nanošenje, preporučamo da koristite četkicu za nanošenje ruža koja će vam dati bolju kontrolu na količinom, ali i pozicijom proizvoda na vašim usnama. Kada završite, uklonite višak proizvoda maramicom, a ako niste zadovoljni s jačinom boje, možete ponoviti postupak. Za vizualno veće te punije usne, preko ruža možete nanijeti i sjajilo, fokusirajući se na sredinu donje i gornje usnice.


VIŠE O TEMAMAMake-upruževibeauty savjetimake-up savjetitutoriali
Povezano