Eurosonic Noordeslag objavio više od stotinu izvođača

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 08.12.2020.

0

Qlas & Blacka (Nizozemska)

Qlas & Blacka (Nizozemska)

S ozbirom na aktualnu krizu ovogodišnji ESNS bit će u potpunosti digitalan, a održat će se od 13. do 16. siječnja 2021. godine

Nizozemski Eurosonic Noorderslag (ESNS), jedan od najvećih i najutjecajnijih europskih glazbenih festivala i konferencija, najavio je svoje izdanje za 2021. godinu s više od 100 izvođača i nekoliko desetaka govornika.

S ozbirom na aktualnu krizu ovogodišnji ESNS bit će u potpunosti digitalan, a održat će se od 13. do 16. siječnja, kako bi i 35. godinu zaredom nastavio svoj misiju: promociju i cirkulaciju nove europske glazbe.

ESNS objavio je više od 100 europskih izvođača koji će se predstaviti publici, a odabrani su od strane samog festivala, zatim kao rezultat suradnje NPO 3FM s europskim nacionalnim radio postajama ujedinjenim u okviru EBU-a (Europska radiodifuzna unija) te u sklopu nominacija za dodjelu nagrada Music Moves Europe Talent Awards. Robert Meijerink, voditelj programa ESNS-a, pritom je izjavio: „Promoviranje novih europskih talenata uvijek je bilo u središtu Eurosonica i vidjeli smo kako mnogi izvođači, kao što su Fontaines DC, Celeste, Christine i Queens, Stromae, Dua Lipa ili IDLES nastavljaju uspješne karijere nakon predstavljanja na našem događaju”.

Ovogodišnji izvođači stižu iz 28 europskih zemalja, a žanrovski šaraju od rocka, popa i jazza do elektronske glazbe i hip hopa. Među njima se našlo i nekoliko njih iz naše regije. Srbiju će tako predstavljati beogradska grupa E-Play, a Sloveniju AKA Neomi, Ana Kravanja & Samo Kutin i bend Etceteral. Među ostalima našli su se Denise Chaila FlexFab & Ziller Bas, Hayes & Y, Jelani, Junior A, Anna Kaneelina, Banji, Chibi Ichigo, CloZee, Deaf Radio, Decolonize Your Mind Society, a kompletan line-up može se pronaći na službenoj stranici festivala.

Digitalno izdanje ESNS-a donosi u petak nastupe na Eurosonicu i svečanu dodjelu nagrada Music Moves Europe Talent Awards, dok će nizozemski talenti zauzeti središnje mjesto u subotu kada Noorderslag predstavlja najbolje od lokalne glazbene scene.

Showcase program festivala bit će potpuno besplatan, a za gledanje je potrebno registrirati se na platformi www.esns.nl/tickets.


VIŠE O TEMAMAEurosonic Noordeslagglazbeni festivali
Povezano