Etna Maar i XD Xenia Design na bečkom Modepalastu

Piše: CroModa, Zagreb, Beč
Objavljeno 20.03.2014.

0

Modepalast | Foto: Robert Fritz

Modepalast | Foto: Robert Fritz

Među izlagačima Modepalasta bit će i naši modni brandovi i dizajnerice Etna Maar, Iva Karačić i XD Xenia Design

Bečki će Künstlerhaus ove godine od 28. i 30. ožujka po prvi puta ugostiti već tradicionalni bečki modni event pod nazivom Modepalast. Riječ je o velikoj prodajnoj izložbi u okviru koje će svi zaljubljenici u modu imati prilike upoznati mladu, raznoliku i prije svega talentiranu europsku modnu scenu. Preko 100 austrijskih i međunarodnih modnih kuća u izložbenim će prostorijama bečkog Künstlerhausa publici predstaviti svoje najnovije kreacije prêt-à-porter, ulične i ekološke mode te nakita i modnih dodataka, kao i naočala i cipela.
Među predstavljenim će se dizajnerima pored velikog broja mladih dizajnera iz regije naći i hrvatske dizajnerice Andrijana Subotić Pjajčik (Etna Maar), Ivana Karačić te Ksenija Vrbanić (XD Xenia Design).
Etna Maar se nakon završenog Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu usvršavala u Italiji i Velikoj Britaniji te je u svojoj karijeri održala već nekoliko samostalnih revija, kao i autorske revije na zagrebačkom Fashion week-u. Kod oblikovanja odjevnih predmeta najviše se koristi pletivom zbog dugogodišnje obiteljske proizvodnje trikotaže.

Nakon završetka Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu Iva Karačić se bavi poslovima vezanim uz modu, kako u prodaji tako i u dizajnu vlastitih modela. Svoj je rad izlagala na modnim manifestacijama kao što Modni Ormar, Fashion Week te splitskom Festivalu kulture i mode.  2012. godine sudjelovala je i na DANU-D u organizaciji HDD-a.

Modna dizajnerica Ksenija Vrbanić diplomirala je modni dizajn na TTF-u u Zagrebu 1984. godine. Ubrzo nakon diplome, ostvaruje svoju naprednu zamisao i 1986. osniva Studio za dizajn odjeće u rodnom gradu Čakovcu. U ono doba, to je bio pionirski pristup dizajniranju odjeće. Stvara modnu marku XD Xenia Design. Danas je XD Xenia Design ravnopravni sudionik svih važnijih modnih događanja na svjetskoj modnoj sceni, a Ksenija Vrbanić vodeća dizajnerica u Hrvatskoj.

Posebnost Modepalasta 2014. je i težište na finskom dizajnu, u okviru kojeg će se zaljubljenicima u modu predstaviti 10 finskih dizajnerica i dizajnera, dok će bečki trendsetteri tijekom trajanja cjelokupne manifestacije u okviru late night shoppinga moći opskrbiti najnovijim modnim trendovima.

VIŠE O TEMAMAModepalastEtna MaarIva KaračićXenia DesignKsenija Vrbanić
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se