ERDEM x H&M: Modna suradnja koja će obilježiti jesen 2017.

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 13.07.2017.

0

Erdem x H&M - u trgovinama 2. studenog 2017.

Erdem x H&M - u trgovinama 2. studenog 2017.

Erdem je za H&M dizajnirao potpuno novu kolekciju za žene i - po prvi put ikada - kolekciju za muškarce

Danas je H&M objavio svoju veliku tajnu: sljedeća ekskluzivna dizajnerska suradnja će biti ona s poznatim dizajnerom Erdemom, koji živi u Londonu i trenutačno je jako tražen te podjednako popularan među slavnima i modnim znalcima. H&M je otkrio i da će vizionarski filmski redatelj Baz Luhrmann oživjeti kolekciju svojim jedinstvenim načinom pripovijedanja priče. Kolekcija ERDEM x H&M bit će dostupna u odabranim trgovinama, kao i na hm.com, od 2. studenoga.

Erdem je za H&M dizajnirao potpuno novu kolekciju za žene i po prvi put ikada i kolekciju za muškarce. Erdem vjeruje u snagu ljepote, istraživanje povijesnih referenci i unošenje osobnih iskustava i priča u svaki odjevni predmet koji izrađuje. Dizajner se za kolekciju ERDEM x H&M ponovno vraća i reinterpretira dizajnerska rješenja i teme iz nekih od svojih najuspješnijih kolekcija, poigravajući se uzorcima, materijalima i istančanim umijećem po kojima je poznat.

"Tako sam sretan što surađujem s H&M-om i što mogu ponovno istražiti svoj rad na potpuno nov način, uključujući i kolekciju muške odjeće koju nikada prije nisam radio.  Isto tako je jako uzbudljivo raditi s Buzom Luhrmannom, jednim od najvažnijih pripovjedača našeg vremena", naglašava Erdem.

"Za mene je moda uvijek više od tek pukog odijevanja, to je način izražavanja, zasebna vrsta umjetnosti. Uzbuđen sam što imam priliku surađivati s ERDEM-om i H&M-om na otkrivanju priče koja stoji iza ove jedinstvene kolekcije" ističe Baz Luhrmann.

"Od trenutka kada smo počeli razgovarati s Erdemom o mogućoj suradnji, bila sam potpuno obuzeta njegovom vizijom.  Za kolekciju ERDEM x H&M stvorio je čaroban svijet prepun ljepote, profinjenosti i raskošnih detalja. Riječ je o vrlo posebnim odjevnim predmetima koje ćete željeti nositi zauvijek", dodaje Ann-Sofie Johansson, H&M-ova kreativna savjetnica.


VIŠE O TEMAMAErdemH&MBaz LuhrmannAnn-Sofie Johansson
Povezano