Elektro hip hop senzacija Stereo MC's u subotu u Zagrebu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.09.2023.

0

Stereo MC's

Stereo MC's

Već ove subote, 16. rujna, u sklopu turneje poznata britanska hip hop senzacija stiže u zagrebačku Tvornicu kulture

Nakon nastupa na ljetnim festivalima kao što su Butterfly DANCE! 2023. u Austriji, Priory Live, Moovin Festival i Mucky Weekender Festival u Ujedinjenom Kraljevstvu te Lindisfrane festival u Engleskoj, britanski će sastav i rujan provesti na turneji koja će uključivati Zagreb, dok će u Ateni nastupiti u formi DJ seta kojega čini poznati dvojac Rob Birch i Nick Hallam. Sastav je dosad najavio i nekoliko nastupa u studenom i to u Dubaiju te dva nastupa u Ujedinjenom Kraljevstvu u Portsmouthu i Mineheadu, nakon čega će se uputiti prema Bugarskoj. Energični sastav nastavlja posvuda širiti dobre vibracije, a isto će učiniti u subotu u Tvornici kulture.

Stereo MC's britanski je sastav nastao sredinom osamdesetih godina, a svoj je zvuk izgradio na temeljima elektroničkog hip hopa i dancea. Okosnicu benda čine vokal Rob Birch te DJ i producent Nick Hallam koji su svoju karijeru započeli osnivanjem nezavisne diskografske kuće G Street Records u sklopu koje su radili s brojnim britanskim, ali i američkim hip hop izvođačima, među kojima su najistaknutiji Jungle Brothers. Ubrzo su potpisali za veliku diskografsku kuću Island / 4th & Broadway i 1989. godine objavili su svoj debitantski LP '’33 45 78'', nakon čega su na dugoj turneji i nastupima na brojnim festivalima predstavljali svoj zvuk.

Sljedeće su godine objavili ''Supernatural'', a vrhunac su svoje popularnosti dostigli po objavi svog trećeg albuma ''Connected'' iz 1992. godine, nakon čega su postali prepoznatljivi u svijetu, a istoimena je pjesma ''Connected'' dospjela na 18. mjesto UK Singles Charta, kao i na vrhove brojnih internacionalnih glazbenih ljestvica i postala svjetskim hitom koji je i danas poznat mlađim generacijama. Velik su dio karijere posvetili svojim nastupima uživo, a 2015. godine vratili su se svojim korijenima i osnovali izdavačku kuću connected. connected okuplja i podržava glazbenike koji stvaraju sve suvremene varijacije afro house, deep house i tehno žanrova, brzo se širi, raste i razvija.Unutar bogate diskografije, Stereo MC's posljednji su EP ''Downtown'' objavili 2021. godine te i dalje nastavljaju aktivno nastupati po cijelom svijetu. Ostvarili su i brojne suradnje, od kojih ponosno ističu one s Adamom Portom, Anjom Schneider i Terranovom. Osim toga, Rob Birch i Nick Hallam usmjereni su i na DJ-ing što također nastoje promicati unutar izdavačke kuće connected.Iskusni se sastav uvijek rado vraća u Hrvatsku, a ove će subote u Tvornicu kulture donijeti svoje najveće hitove. ''Connected'', ''Step It Up'', ''Elevate My Mind'', ''Sofisticated'', ''Deep Down And Dirty'', ''Fade Away'', ''Creation'' i mnogi drugi rasplesat će zagrebačku publiku. Svojom će zaraznom energijom i hip hop stavom Veliki pogon vratiti u devedesete i pružiti priliku za dobar provod.


 
Cijena regular ulaznice iznosi 23 eura, dok će na dan koncerta za ulaznicu biti potrebno izdvojiti 26 eura. U prodaji su i ulaznice za VIP galeriju po cijeni od 35 eura.


VIŠE O TEMAMAStereo MCskoncerti u ZagrebuTvornica kulture
Povezano