Eagles Of Death Metal dolaze zagrijati zagrebačku publiku

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 09.11.2015.

0

Eagles of Death Metal

Eagles of Death Metal

Manje od dva mjeseca dijeli nas od zagrebačkog koncerta grupe Eagles of Death Metal - u Tvornici Kulture!

EODM su ovoga ljeta već nastupili u Hrvatskoj, na INmusic festivalu. Oduševljeni atmosferom 1. prosinca dolaze ponovo - ovoga puta u Tvornicu Kulturu. Zagrijat će prvu večer prosinca kada će pjesmama s novog albuma te najboljim pjesmama iz karijere 'proizvesti' nezaboravnu rock večer! Publiku će dodatno rasplesati energični glazbeni dvojac White Miles.

'Zipper Down' (Universal) četvrti je album grupe Eagles of Death Metal. Dostupan je na CD-u, kaseti, LP-u te u digitalnom izdanju. Autori pjesmama, osim obrade Duran Duranove 'Save A Prayer', su Hughes i Homme koji su također sami snimili sve instrumente. Uz autorstvo, pjevanje i sviranje, Homme je i producent albuma.

Fanovi su oduševljeni albumom, a slično mišljenje dijele i respektabilni glazbeni mediji.

Suosnivači ovog energičnog američkog rock benda su Jesse Hughes i Josh Homme publici poznat i kao frontmen grupe Queens of The Stone Age. Ime benda je nastalo kada se jedan od njih zapitao kako bi zvučao spoj benda Eagles i death metal žanra. Unatoč imenu, EODM ne sviraju death metal. Teško ih je smjestiti u određeni glazbeni žanr, no svakako se može reći da sviraju energični rock s naglašenim gitarskim riffovima i žestokim ritmom bubnjeva. Uz karizmatičnog frontmena koji je poznat po entuzijastičnoj komunikaciji i interakciji s publikom, svaki njihov koncert još dugo se prepričava.

Eagles of Death Metal su trenutno na američkom dijelu turneje dok će tijekom studenog i prosinca posjetiti europske gradove među kojima je i Zagreb.

Ulaznice za zagrebački koncert EODM u Tvornici Kulture po cijeni od 149 kuna (+ troškovi transakcije) mogu se kupiti putem službenog INmusic webshopa te u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Ukoliko ne budu rasprodane, cijena ulaznice na dan koncerta (1. prosinca 2015.) iznosit će 160 kuna. Broj ulaznica je ograničen.


VIŠE O TEMAMAkoncerti u ZagrebuEagles Of Death MetalINmusic Festival
Povezano