Dubrovnik najbolje odredište za grupna putovanja

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 17.05.2024.

0

Dubrovnik. Foto: CroModa

Dubrovnik. Foto: CroModa

U kategoriji u kojoj je Dubrovnik zauzeo prvo mjesto našla su se odredišta kao što su Italija, Cabo San Lucas u Meksiku, Kostarika i Napa Valley u Kaliforniji

Američki magazin Global Traveler organizirao je u Philadelphiji 12. godišnju dodjelu nagrada Leisure Lifestyle Awards, a čitatelji ovog popularnog magazina, već drugu godinu zaredom, izglasali su Dubrovnik kao najbolje odredište za grupna putovanja - Best Leisure Destination for Groups.

U kategoriji u kojoj je Dubrovnik zauzeo prvo mjesto našla su se odredišta kao što su Italija, Cabo San Lucas u Meksiku, Kostarika i Napa Valley u Kaliforniji. Osim u ovoj kategoriji, čitatelji su odlučivali i o najboljim destinacijama i objektima u kategorijama kao što su Best Historical Attractions, Best Adventure Destination, Best Leisure Destination, Best International Ski Destination, Best Luxury Cruise Line, Best Golf Destination, Best All-Inclusive Resort i dr.

Također, s više od 817 tisuća čitatelja, Global Traveler predstavlja jedno od važnijih mjesta povezivanja brojnih ljubitelja putovanja s turističkim destinacijama i subjektima diljem svijeta, a istraživanja pokazuju kako njegovu publiku čine uglavnom Amerikanci više kupovne moći.

Dodajmo kako su u dosadašnjem dijelu godine Amerikanci u Hrvatskoj ostvarili 103.000 dolazaka i 266.000 noćenja, što u odnosu na prethodnu godinu predstavlja rast od 9 posto u dolascima i 6 posto u noćenjima.

Detaljniji popis kategorija i nagrađenih odredišta možete pronaći na ovom linku.


VIŠE O TEMAMADubrovnikGlobal Travelerhrvatski turizam
Povezano