Dubrovnik i Budimpešta nakon 13 godina povezani aviolinijom

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 29.11.2019.

0

Foto: LOT

Foto: LOT

Linija Budimpešta - Dubrovnik prometovat će nedjeljom, vožnja će trajati 1 sat i 15 minuta, a prvi let najavljen je za 7. lipnja 2020.

Dubrovnik i Budimpešta nakon 13 godina biti će povezani aviolinijom u ljetnom rasporedu letenja. Najavio je to Michal Fijol, komercijalni direktor poljskog LOT-a na aerodromu Liszt Ferenc u Budimpešti gdje je predstavio povećanje postojećih te uvođenje novih letova ove aviokompanije u 2020. godini.
"Cilj nam je daljnje pozicioniranje Hrvatske kao aviodestinacije, a tome će nam uvelike pridonijeti uvođenje direktnog leta između Dubrovnika i Budimpešte nakon 13 godina. Siguran sam kako će ovaj let u našu zemlju privući još veći broj uvijek nam dragih mađarskih gostiju koji se nalaze među top 10 tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet", izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako smo u dosadašnjem dijelu godine s mađarskog tržišta ostvarili oko 640 tisuća dolazaka i više od 3,2 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 3 posto.
Linija Budimpešta - Dubrovnik prometovat će nedjeljom, vožnja će trajati 1 sat i 15 minuta, a prvi let najavljen je za 7. lipnja 2020. Na liniji će prometovati zrakoplovi tipa Embraer koji će iz Budimpešte za Dubrovnik kretati u 7:00 sati, dok je polazak iz Dubrovnika za Budimpeštu predviđen istoga dana u 8:55 sati.
 
Prema sadašnjim planovima LOT-a, ovaj će let biti aktualan do kraja rujna 2020. godine, ali je ostavljena opcija prometovanja tijekom cijelog ljetnog rasporeda letenja. Letovi su već dostupni na web stranici LOT-a.

VIŠE O TEMAMADubrovnikMichal FijolLOT Airlines
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se