Modne vibracije Londona, Berlina i Istanbula u Zagrebu

Piše: Ana Belić, Zagreb
Objavljeno 12.05.2012.

86

Druga večer Dreft Fashion Weeka: Revija Martine Sporiš | Foto: Ana Belić

Druga večer Dreft Fashion Weeka: Revija Martine Sporiš | Foto: Ana Belić

Drugu večer Dreft Fashion Weeka obilježile su vrlo dobra londonska gošća Hermione de Paula, standardno dobra Martina Sporiš, ženstvena Ivančica Hrustić te Juliaandben, berlinske zvijezde koje su opravdale očekivanja!

Drugu večer Dreft Fashion Weeka Zagreb za jesen/zimu 2012/2013. otvorila je gošća iz Londona - Hermione de Paula. Dizajnerica koja uspješno kombinira englesku tradiciju s modernim feminizmom ovaj put se odlučila za malo tamniju stranu cvjetne priče, pa tako u kolekciji prevladavaju crni komadi s velikim floralnim printom. Lepršave svilene haljine, suknje i hlače djeluju vrlo elegantno i nosivo!

Hermione de Paula

Hermione de Paula

Standardno dobra Martina Sporiš

Martina Sporiš predstavila je kolekciju pod nazivom ''Zip-UnZip''. Taj naziv odlično odgovara prikazanome, jer su zipperi glavni fokus cijele kolekcije. Pojavljuju se na svakom komadu, sašiveni tako da im je glavna zadaća dekor, a ne funkcija. Kao što smo već navikli od Martine, crna boja igra glavnu ulogu, no ovaj put se pojavljuju i plavi te crveni detalji. Maštovito i izrazito nosivo. Dizajnerica je još jednom pokazala zašto je već sezonama miljenica kritike i jedna od glavnih domaćih zvijezda DFWZ-a!

Osvježavajući Safak Tokur

Dizajner iz Istanbula, Safak Tokur, prikazao je avangardnu muško-žensku kolekciju punu neobičnih komada i rješenja. Slojevi su njegov fokus i za muškarce i za žene, te naravno neobični odjevni predmetI i modni dodaci koji se pojavljuju u pomalo neobičnim ulogama. Tako smo mogli vidjeti kapute prišivene na kišobran, rukave sašivene naprijed te hrpu drugih nekonvencionalnih rješenja. Definitivno zanimljivo i osvježavajuće!

Natalija Smogor u raljama prosjeka

Vjerojatno najbezličniju kolekciju večeri nam je predstavila Natalija Smogor. Inspiraciju je potražila u samim tkaninama, a prevladava bež boja u svim nijansama. Kolekcija koja će brzo pasti u zaborav.

Moćna kolekcija Ivančice Hrustić

Ivančica Hrustić nadahnuta nježnijim spolom prikazala je jesensku kolekciju u znaku crne boje, prozirnih materijala, igre prorezima te kontrasta mat i metalnih površina. Jako moćna i zaokružena modna priča stvorena za žene s viškom samopuzdanja!

Safak Tokur

Safak Tokur

Fantastični kaputi iz Berlina

Dizajneri iz Berlina, Julia and Ben, predstavili su kolekciju pod nazivom "Znam da me želiš" u kojoj prevladavaju zemljani tonovi i crna boja. Upotrebljavaju oversized pletivo, a fantastični kaputi su nešto što bismo definitivno rado nosili!


VIŠE O TEMAMADreft Fashion WeekZagreb Fashion WeekMartina SporišSafak TokurIvančica HrustićJulia and BenJULIAANDBENNatalija SmogorHermione de Paula
Povezano