Druga noć Ateliera u znaku hrvatskog i regionalnog dizajna

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 22.10.2022.

0

Revija Anamarije Asanović. Foto: Goran Čižmešija

Revija Anamarije Asanović. Foto: Goran Čižmešija

BiteMyStyle Zorana Aragovića, JET LAG Jasmine Arnautović, Anamarija Asanović, gost iz susjedstva Igor Todorović te Ivica Skoko priredili su pravi modni show u okviru druge večeri Ateliera

Drugu večer Ateliera otvorio je BiteMyStyle by Zoran Aragović, modnom revijom na kojoj je dominirala estetika kubizma i pop arta – sve ono što ovaj prepoznatljivi modni brand čini onakvim kakav jest.  Inspiriran umjetnošću, Zoran je odlučio kombinirati apstraktnu estetiku i tako u sivilo jeseni i zime unijeti boje.

Revija Zorana Aragovića. Foto: Goran Čižmešija

Revija Zorana Aragovića. Foto: Goran Čižmešija

Vrlo nosiva urbana kolekcija sadrži haljine, kapute, bluze, hlače, suknje i jakne te se uspješno igra s različitim tipovima tkanina, uzoraka i boja s upečatljivim i unikatnim detaljima.

JET LAG by Jasmina Arnautović

JET LAG by Jasmina Arnautović

JET LAG by Jasmina Arnautović predstavila je kolekciju pod imenom MANHATTAN, za jesen/zimu 022 koja je inspirirana New Yorkom, gradom koji nikad ne spava. U samom  dizajnu prisutan je veliki utjecaj Art Decoa, a kolekcija je namijenjena svim djevojkama i ženama koje odlučno i energično koračaju svijetom te su, uz to, zaljubljenice u modu i u zanimljive modne kombinacije. Patchwork tehnikom spajanja različitih komada tkanine i kože, brokata, baršuna i jeansa osmišljeni su urbani odjevni predmeti, a posebno mjesto u kolekciji zauzimaju komadi izrađeni od kožnate čipke.

Anamarija Asanović

Anamarija Asanović

Anamarija Asanović se nakon dugo godina vratila na modnu scenu, a inspiraciju za najnoviju kolekciju pronašla je u ženi koja se, prije svega, dobro osjeća u svojoj koži, koja s ponosom nosi svoje obline i koja komade iz ove kolekcije može nositi na sastanku, a kasnije isto obučena može otići i na poslovnu večeru. Lepršavi i ženstveni komadi klasičnih linija, omogućit će ženama da ih mogu nositi i kombinirati godinama, za razliku od prebrze mode koja se mijenja gotovo iz tjedna u tjedan.

 Igor Todorović

Igor Todorović

Srpski dizajner Igor Todorović godinama je u modnom svijetu, ne samo kao dizajner već kao i modni urednik te stilist. Na Atelier je stigao kao predstavnik Beograd Fashion Weeka, s kolekcijom posvećenoj ženama, pod nazivom VIGOR.  Ova riječ u prijevodu znači energija, entuzijazam i napor, sve ono što je sastavni dio jednog modnog procesa.

Ivica Skoko

Ivica Skoko

Posljednji je na scenu izašao Ivica Skoko koji je dugi niz rada i djelovanja na modnoj sceni obilježio i svojevrsnim novim početkom. Nakon cjelogodišnje mini turneje, Ivica se vratio u Zagreb s kolekcijom koja sadrži elemente gotike, drame, punka i rocka. Prikazana kolekcija bila je nadasve dramatična i ženstvena te izrađena od vrhunskih tkanina poput brokata, čipke, svile, s jako puno ručnog rada. Kroz cijelu kolekciju provlači se rekonstrukcija, a prevladavale su crne haljine i elementi zlatnog i srebrnog.


VIŠE O TEMAMAAteliermodne revijeIvica SkokoIgor TodorovićAnamarija AsanovićJasmina ArnautovićBiteMyStyleZoran Aragović
Povezano