Drito iz Boćarskog rasprodan mjesec dana unaprijed

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 03.04.2023.

0

Foto: Julijan Labrović

Foto: Julijan Labrović

Festival će ove godine 14. i 15. travnja okupiti više od 20 izvođačica i izvođača koji će stati na pozornicu zagrebačkog Boćarskog doma

Najjači domaći festival posvećen hip-hop i trap glazbi - Drito, ponovno na jednom mjestu okuplja najbolja regionalna imena ovih žanrova, a događanje je već tjednima u potpunosti rasprodano. U obliku dvodnevnog izdanja "Drito iz Boćarskog", festival će ove godine 14. i 15. travnja okupiti više od 20 izvođačica i izvođača koji će stati na pozornicu zagrebačkog Boćarskog doma, a na događanje stiže i Smokepurrp, jedan od najistaknutijih repera američke underground scene.

"Nije da flexamo, ali i stanje na cestama najavljuje rasprodani Drito", poručio je yem, organizator događanja, na svom instagramu te otkrio i seriju billboard plakata koji su ovih dana osvanuli na zagrebačkim prometnicama. Ovime su sa svojom publikom podijelili i vijest kako je festival već mjesec dana u potpunosti rasprodan.

Nakon što se prošle godine predstavio u obliku dvodnevnog događanja “Drito iz Boćarskog” i na jednom mjestu okupio više od šest tisuća posjetitelja, festival se i ove godine održava kroz dva dana, a otkriven je i raspored po danima. Pred publiku će na pozornicu ove godine stati više od 20 glazbenih imena, a line-up predvodi američki reper Smokepurpp, jedno od ključnih imena nove generacije rap scene Floride, kao i niz vodećih regionalnih hip-hop i trap izvođača: Mimi Mercedez, Vojko V, Hiljson Mandela, z++, Krankšvester, 30zona, KUKU$, Grše, Buntai, Miach, TTM, Bore Balboa, 2xŠihta, SBL, Spejs Noksi, Ludi Srbi, Yungkulovski, Cunami Flo, Baks, Bobsi, Mlada Beba, Basha i Banfica.

“Drito iz Boćarskog” dio je festivalskog serijala Drito, koji uključuje i festivale “Drito iz Osijeka” te “Lil Drito iz Tvornice”, a iza kojeg idejno i organizacijski stoji booking agencija i label yem. Kroz osam godina djelovanja i čak devet zagrebačkih izdanja, Drito je postao vodeće festivalsko ime regionalne gen-z generacije i glazbene zajednice u čijem stvaranju sudjeluje od samih početaka i svog prvog izdanja 2016. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture.


Sve ulaznice za događanje su rasprodane. Vidimo se na Dritu iz Boćarskog, 14. i 15. travnja.


VIŠE O TEMAMADrito iz BoćarskogBoćarski domglazbeni festivaliz++GršeSpejs NoksiKuku$30zonaBuntai
Povezano