Drito iz Boćarskog okuplja najbolje od hip-hopa i trapa

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 10.02.2023.

0

Foto: Julijan Labrović

Foto: Julijan Labrović

Na Drito iz Boćarskog stižu vodeća imena hip-hop i trap glazbe iz Hrvatske i susjedstva, između ostalih i z++, Grše, Spejs Noksi, Kuku$, 30zona, Buntai...

Najjači domaći festival posvećen hip-hop i trap glazbi - Drito, i ovog će proljeća na jednom mjestu okupiti ponajbolja regionalna imena ovih žanrova. Nakon što se prošle godine po prvi put predstavio u obliku dvodnevnog događanja “Drito iz Boćarskog” i na jednom mjestu okupio više od šest tisuća posjetitelja, festival se i ove godine vraća u zagrebački Boćarski dom, gdje će se održati 14. i 15. travnja, a otkrivena su i prva imena koja će nastupiti na ovogodišnjem izdanju.

U prvom valu line-upa ovogodišnjeg “Drita iz Boćarskog” otkriveno je čak dvanaest imena koja će stati na pozornicu Boćarskog doma. Na Drito se vraćaju osječki reper, glazbenik, autor i producent z++, ujedno i ovogodišnji dobitnik nagrade Cesarica Hit godine 2022. za pjesmu “Trebaš li me” čiji je autor; a tu su i triljski reper Grše te kolektivi 30zona i 2xŠihta (Dupla Šihta), imena koja su u posljednjih nekoliko mjeseci održala samostalne koncerte u dupkom punoj zagrebačkoj Tvornici kulture.

Popis izvođača čine i utjecajni zagrebački trap kolektivi Kuku$ i Buntai, te nova imena domaće scene - mlada glazbenica i autorica Miach, koja je osvojila publiku i radijski eter hit-singlom “NLO”, a svoj prvi samostalni nastup održala je prošle godine na Lil Dritu u Tvornici te splitski reper Bobsi, kojemu će ovo biti prvi nastup na Dritu, a dio je Blockstar kolektiva.

Uz domaća imena, pred publiku će stati i vodeća trap i hip-hop imena iz regije; svoje premijerne solo nastupe na Dritu imat će Spejs Noksi, član kolektiva Zicer Inc i jedna od najzanimljivijih pojava na regionalnoj alternativnoj sceni, čiji zvuk je prepoznatljiv po spoju hip-hopa s elementima elektronike i rock glazbe; sarajevski reper Cunami Flo, koji se publici predstavio tek 2020. godine, a posebnu pažnju privukla je suradnja s triljskim reperom Gršom na pjesmi "Tru 2 d Gejm", te mladi regionalni artist Basha, koji nakon rasprodanog KSET-a i nastupa na Lil Dritu u Tvornici stiže i na “veliku” Drito pozornicu.


“Drito iz Boćarskog” dio je festivalskog serijala Drito, koji uključuje i festivale “Drito iz Osijeka” te “Lil Drito iz Tvornice”, a iza kojeg idejno i organizacijski stoji booking agencija i label yem. Kroz osam godina djelovanja i čak devet zagrebačkih izdanja, Drito je postao vodeće festivalsko ime regionalne gen-z generacije i glazbene zajednice u čijem stvaranju sudjeluje od samih početaka i svog prvog izdanja 2016. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Festivalske ulaznice za ovogodišnje izdanje “Drita iz Boćarskog” dostupne su u prodaji po pretprodajnoj cijeni od od 23 € (do 6.3. ili do rasprodaje), a moguće ih je kupiti online putem platforme Core Event, dok su fizičke ulaznice dostupne na prodajnim mjestima u Zagrebu: Drito Bar, Rockmark i Dirty Old Shop.


VIŠE O TEMAMADrito iz BoćarskogBoćarski domglazbeni festivaliGršeSpejs NoksiKuku$30zonaBuntai
Povezano