Donatorski koncert klavirskog dua Ljubičić – Turkulin

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 26.11.2020.

0

Iva Ljubičić Lukić i Kosjenka Turkulin

Iva Ljubičić Lukić i Kosjenka Turkulin

U nedjelju, 29. studenog u 20 sati u Velikoj dvorani HGZ-a, duo Ljubičić-Turkulin će publici pružiti jedinstveni doživljaj izvedbe djela za klavir četveroručno

Iva Ljubičić Lukić i Kosjenka Turkulin istaknute su mlade hrvatske pijanistice, obje s mnoštvom nastupa diljem Hrvatske i šire, a kao duo djeluju od 2012. godine. Njihov repertoar obuhvaća niz djela od klasike do 21. stoljeća i uključuje najvažnije skladbe pisane za klavir četveroručno. Vrhunski glazbeni događaj kojega će klavirski duo Turkulin-Ljubičić predstaviti publici u nedjelju još je jedan u nizu donatorskih koncerata za obnovu HGZ-a i prikazat će svu raskoš muziciranja u ovom, tako posebnom sastavu.

Schubert, Beethoven, Goetz i Kabiljo

Koncert će započeti Fantazijom u f-molu Franza Schuberta koja se smatra jednim od najznačajnijih i najoriginalnijih kompozitorovih djela napisanih ne samo za klavirski duo, već i za klavir uopće. U nastavku duo Ljubičić-Turkulin donosi prvo djelo Ludwiga van Beethovena za klavir četveroručno, Varijacije u C-duru na temu grofa Waldsteina, a potom slijedi jedan od nedovoljno poznatih dragulja klavirske literature - Sonata u g-molu njemačkog skladatelja Hermanna Goetza.
Duo će koncert zaokružiti izvedbom atraktivne Kazališne suite jednog od najpoznatijih i najuspješnijih hrvatskih kompozitora Alfija Kabiilja koja sadrži omiljene glazbene ulomke iz mjuzikla Kralj je gol, Car Franjo Josip u Zagrebu  i komične opere Casanova u Istri.

Broj sjedećih mjesta u dvorani je trenutačno 54. Ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni ili online na hgz.kupiulaznicu.hr.

VIŠE O TEMAMAIva Ljubičić LukićKosjenka Turkulinkoncerti u Zagrebu
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se