Dobra klopa čeka vas na Šibenik Spring Festivalu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 26.05.2022.

0

Šibenik Spring Festival

Šibenik Spring Festival

Ovoproljetno izdanje drugog po redu Šibenik Spring Festivala počinje u utorak 31. svibnja i traje do subote 4. lipnja, i to u najljepšem šibenskom Perivoju Roberta Visianija

Željni druženja s prijateljima, toplog vremena, dobre spize i osvježavajućeg pića te feel good muzike veselimo se najljepšem gastro festivalu u gradu koji ove godine ide u novom proljetnom ruhu.
Šibenik Spring, festival koji su još prošle godine u šibenskim kuloarima prozvali proljetnom adventurom, uz svakodnevne izvođače - DJ-e, s raznovrsnom street food ponudom, svoje goste dočekat će sedam šibenskih ugostitelja: Festina Lente, Yum, Pjat, Lola, Munita, Šuši i Osvit.
Kućica restorana FESTINA LENTE prepoznatljiva upravo po svojim vrhunskim burgerima: Rvackom i Spring burgeru s čipsom od kapule, sticky krilcima, ove godine imat će i poznatu Cezar salatu s piletinom za sve one koje paze na svoju liniju, a kućica ŠUŠI nudit će popularne azijske gyoze i spring rolls te zanimljivu PO-KO-RU (skraćenicu od povrća, kotlovine i ramsteka). Kućica restorana PJAT osim ludih koktela, nudi riblju marinadu i  roast beff u ciabatti.

Menu kućice MUNITA je inovativan: nude savršene kozice i dagnje u tempuri, ali i po prvi put u Hrvatskoj street food ponudi nalazi se coxinhe (košinje) od piletine sa domaćim umacima sweer chili i aioliem.

Šibenik Spring Festival

Šibenik Spring Festival

Kućica YUM osim svojih signature slastica, ove godine ima i slanu ponudu, zapečene tortilje s različitim punjenjem. Kućica konobe LOLA nudi svoju riblju i mesnu platu, salatu od hobotnice, paštetu tuna i tortilje s tunom i piletinom s domaćim umacima.

Kućica OSVIT vraća „staru“ šibensku ekipu na festival, ovaj put sljubljujući hladni Staropramen, Jamnicu, Kutjevo vrhunsku graševinu i premium rose, ponajbolja vina lokalnih vinara poput Marka Sladića, Birina, Barake i Raka te  pjenušca Freixenet sa savršenim novim Mlinarovim tortama i kolačima.

Također, novost na festivalu je sudjelovanje i ponajboljih opg-ovca šibenske regije poput pršutara, proizvođača sireva i uljara.

Festival otvara poznati šibenski, saksofonist Boris Plazibat alla Chuck Borris, a nastupit će i poznati DJ Marco Cole, Splićanka Nikki Peducci, DJ dBart i Šibenčanin DJ Paleolitik.

Ulaz na festival je besplatan, radno vrijeme je od 17 do 23 sata, petkom i subotom do 24 sata te subotom od 11 ujutro do pola noći.

VIŠE O TEMAMAstreet foodŠibenik Spring Festival
Povezano