DJ zvijezda Gerd Janson u petak nastupa u Zagrebu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 09.05.2023.

0

Foto: Peti Kupe

Foto: Peti Kupe

Janson je jedan od najcjenjenijih DJ-a prema mišljenju publike, kritičara, ali i kolega. Pepi Jogarde vraća na scenu Freilauf koji je ugostio brojna važna imena klupske scene.

Vožnja nizbrdo na biciklu nakon mukotrpnog uspona bila je motiv za klupski program koji je kasnije odgojio generaciju clubbera. Tražeći riječ za opis osjećaja koji obuzme tijelo kao rezultat lagode i slobode tijekom te aktivnosti, Pepi Jogarde je osmislio naziv Freilauf.

Ne slijedeći kategorizaciju glazbe, Pepi je odlučio preslikati taj osjećaj na plesni podij i pozivanjem gostiju koje je zavolio zbog pristupa i umijeća selektiranja, bez obzira na stupanj popularnosti dotičnih. Neki od njih danas su važne figure klupskog svijeta poput Dixona, Boo Williamsa, Gerda Jansona ili Huneea. Doprinos muzičkoj kvaliteti donosio je i sam domaćin Pepi koji 12. svibnja dovodi obnovljeni Freilauf u Peti Kupe.

A za prvo izdanje u Kupeu stiže provjereno ime – Gerd Janson, DJ koji ni jednu stvar u svom setu ne pušta tek tako, niti svoju publiku podcjenjuje prolaznim, konfekcijskim hitovima. Uživa veliko poštovanje čak i najokorjelijih muzičkih kritičara i cinika, između ostalog i zbog velike strasti za kopanjem po nepreglednom moru underground house i disco produkcije.

Lajtmotiv "glazba bez žanra" okosnica je Gerdovih setova tijekom cijele njegove karijere. House i techno su temelji od kojih polazi, ali slušajući njegove DJ setove redovito se mogu čuti mnogi, često na prvi pogled nepovezani, glazbeni stilovi: funk, synth pop, industrial. Gerdova glazba je ona koja se neočekivano prišulja i jednostavno obuzme, kvalitetna, nenametljiva, sanjiva i melodična.


VIŠE O TEMAMAGerd JansonPeti Kupekoncerti u Zagrebu
Povezano